Aspiranter i Akershus og Oslo og Østfold ønskes velkommen til aspirantleir på Kalnes Vgs. i Sarpsborg 21.-23. juni. Her blir det mange forskjellige aktiviteter, mulighet til å få mange nye venner, spille volleyball og generelt har det kjempegøy sammen med andre 4H-ere! 

 

Tid og sted 
Fredag 21. til søndag 23. juni på Kalnes Vgs. i Sarpsborg. 
Ankomst fredag fra kl. 17:00 
Avreise søndag fra kl. 14:30 

  

Hva er aspirantleir? 
Aspirantleir er en helt egen leir bare for aspiranter. På leir sover du i telt, er med på spennende aktiviteter og er sammen med vennene dine en hel helg. I tillegg spiser vi is, får nye venner fra andre klubber, er på diskotek og generelt nyter leirlivet! Leir er rett og slett innmari gøy. 

  

Hvem kan delta? 
Alle aspiranter fra hele Akershus og Oslo og Østfold som fyller 8, 9, 10 eller 11 år i løpet av 2024 kan delta!  

  

Arrangør 
Årets arrangør er alumnklubben FHALIØST, i samarbeid med Fylkesstyrene. FHALIØST er gamle 4H-ere fra Østfold som har fullført 4H-løpet, men vil fortsette med det beste lengre, som selvfølgelig er 4H! 

  

Årets aktiviteter 
Aktivitetene på årets aspirantleir byr på både spenning og mye moro. På aspirantleir kan alle få prøve de aktivitetene de vil og frivillig være med på den årlige volleyballturneringen Landkreditt bank cup. I år vil det blant annet være underholdning, batikk, snekring, bading og flere andre aktiviteter. 

  

Volleyballturnering 
Alle som vil kan stille på klubbens lag i volleyball og være med å kjempe om seier til klubben i leirens volleyballturnering, Landkreditt bank cup. Du trenger ikke være redd for ikke å være flink nok. Her er det plass til alle! Hvis dere er for få til å stille lag fra klubben, kan vi sette dere sammen til et mikslag med andre klubber eller slå flere klubber sammen. Innledende runder vil foregå i puljer slik at alle skal få mulighet til å både delta på volleyballturnering og å være med på andre aktiviteter. 

  

Overnatting og tun 
All overnatting skjer i telt/lavvo i tildelte tun. Avtal med de andre i klubben, så dere ikke tar med unødvendig mange telt. Det kan være lurt å ta med campingstol og –bord og partytelt, men vi garanterer ikke for at det er plass til at alle setter opp parttelt. Overnattingstelt har førsteprioritet. 

 

Matservering og kiosk 
Inkludert i prisen er ALLE måltider. Melk blir servert til frokost. Har du matallergier må dette opplyses om i påmeldingen. I kiosken vil det bli salg av godteri, is, brus og litt enkel mat, i tillegg til hvite t-skjorter til batikk-aktivitet (kroner 50,- pr. stk.).  

  

Voksenledere 
Alle klubber må stille med minimum to voksenleder pr. ti 4H-ere. (Dvs. fire voksenledere fom. 11. deltakere, seks fom. 21. deltakere osv.) Hvor en voksen per ti skal ha oversikt over barna, mens den andre per ti er tilgjengelig for arrangør til oppgaver som må utføres. Det anbefales å ha flere voksenledere på aspirantleir, siden mange er veldig unge og ikke er så vant med å være på leir. Alle voksenledere må være over 18 år. Minimum én av klubbens voksenledere (klubbens hovedleder) må være over 20 år, helst flere. Vi håper alle 4H-ere som er aspirantledere blir med på leiren, men disse teller ikke som voksenledere. 
PS: Alle voksenledere og aspirantledere skal også melde seg på via «min side». Samme påmelding som deltakere, men velg “Voksenleder” eller “Aspirantleder” under status. 

  

Førstehjelp 
Det vil være førsthjelpspersonell til stede under hele leiren. Det er viktig at du ved påmelding opplyser om alle sykdommer ol. du har, slik at disse kan hjelpe deg raskest og best mulig om problemer skulle oppstå. 

  

Pris 
Leiren koster kr. 850,-. 
Leirkontingenten refunderes kun ved fremvist gyldig legeattest. 
For aspirantledere og voksenledere koster leiren kr. 250,-, som vil bli fakturert klubben i etterkant. 

  

Påmelding 
Påmelding skjer via «min side» på www.4h.no. Påmeldingen er bindende. Dvs. at leiravgiften må betales selv om du ikke deltar, med mindre du fremviser gyldig legeattest. 

Påmeldingsfrist er 31. mai. 

  

Praktisk informasjon til deltakere 
Alle påmeldte får mail med praktisk informasjon inkludert huskeliste ca. én uke før leiren. 

 

Leirprogram  
Endringer kan komme! 
Fredag 21. juni 
17:00 - Ankomst og rigging av leir 
19:00 – Middag - grilling 
20:00 - Åpning og bli-kjent-aktiviteter 
21:00 - Diskotek 
21:30 - Voksenledermøte, levering av påmelding til volleyball 
23:00 - Stille i leir 
 
Lørdag 22. juni 
08:00 - Vekking og felles frokost 
08:45 – Morgensamling og flaggheising 
09:00 – Aktivitet starter og Landkreditt bank cup pulje 1 
10:30 – Landkreditt bank cup pulje 2 
12:00 - Lunsj 
13:00 – Aktivitet fortsetter og Landkreditt bank cup pulje 3 
14:30 – Landkreditt bank cup pulje 4 
16:00 – Aktivitet avsluttes 
18:00 – Middag 
20:15 – Underholdning og flaggfiring, etterfulgt av diskotek 
21:30 - Voksenledermøte (frist for å levere lag til tevlinger) 
24:00 - Stille i leir 
 
Søndag 23. juni 
08:00 - Vekking og felles frokost 
08:45 – Morgensamling og flaggheising 
09:00 – Tevlinger og Landkreditt bank cup semifinaler 
12:00 - Lunsj 
13:00 – Landkreditt bank cup finale 
13:45 – Avslutning 
14:00 – Nedpakking og avreise 

 

  

Kontaktinfo 

Leirsjefer: 
Sverre Jakob Skarpodde 

90224338  
 

4H-kontoret: 
Organisasjonsrådgiver Ellen Askheim 

93876384 

ellen.askheim@4h.no