Oven er et sommerparadis med sine store og flotte strender, men også et idyllisk sted å gå en tur vinterstid. Kyststien snor seg mellom hytter og de mange campingvognene som ligger som perler på en snor. Ovenhalvøya ligger i Råde kommune og stikker ut mellom Kurefjorden og Krogstadfjorden. Den har en beliggenhet som gjør den svært attraktiv som rekreasjonsområde.

Oven er ei halvhøy med veiforbindelse og stikker ut mellom Kurefjorden og Krogstad fjorden. Kyststien snor seg mellom hytter og mange caravanplasser som det er tett av. Stien går forbi friområder og badestrendene Husebystranda, Storesand og Fristranda, samt til stranda på Hestholmen. Storesand har en bred, sørvendt og fin badestrand. Stranden er omgitt av vakker vegetasjon med flott furuskog bak stranda.

månedens tur ovenDagen starter med nydelig vær, herlig temperatur, lite vind og mange blide og samarbeidsvillige og engasjerte voksne, barn og ungdom. Alt var lagt til rette for en perfekt søndag. Klubbrådgivere fra Råde 4H stilte forberett med morsomme, kreative og ikke minst corona-vennlige leker/oppgaver. De tok ansvar for gjennomføringen av disse.

Den første aktiviteten gikk ut på å samle kongler. Alle stilte seg så i en stor ring rundt en bøtte, også var det var om å gjøre å få konglene i bøtta. Resultatet var latter, mestring og mye åååh etterfulgt av mere latter.

Så var det tid for litt lunsj og ble det ble servert kaffe, pølser og saft og det var mye koronavennlig sosialisering og hygge.

Hvor mange 4H-ere trengs for å tenne en grill? Jo faktisk 5. Etter lunsjen var det tid for litt mer aktiviteter. Sandslott-bygging stod for tur og det ble delt inn i 5 grupper, de fikk 20 minutter på seg til å lage et sandslott og de kunne bruke alt de fant på stranda. Når alle var ferdige var det tid for en presentasjon av byggeprosjektene og min eminente stand-in for dagen var dommer og hun var imponert av alle kreasjonene. Det skulle kåres en vinner og det var en vanskelig avgjørelse, den mest kreative presentasjon og fantasifulle byggeprosjektet tilhørte Vemund og Halvor Roos Trulssen fra Råde 4H.

Alle deltagerne fikk utdelt en 4H T-trøye, klistremerke og refleks og vinnerne fikk i tillegg hver sin soppkniv. En herlig kommentar fra en av de yngste som ble utrolig fascinert av sopp-kniven var "WOW det er til og med pinsett på den". Dagen ble avsluttet med Volleyball og noen tok seg et bad. Det var flere som sa at de ikke ville hjem igjen når arrangementet var avsluttet da de hadde møtt igjen venner de har blitt kjent med på tidligere leirer, andre ville bli igjen og fortsette å fiske krabber og utforske stranda mer.

Vi vil takke alle for all hjelp med bæring, grilling og ellers en perfekt gjennomføring av dagen Så tusen takk til alle dere i Råde 4H, Camilla fra Glimt-Hagen 4h for bilder og en spesiell takk til Lill Juliussen som steppet inn på kort varsel da ansvarlig for månedens tur måtte i korona karantene.