Månedens tur i juni 2020 gikk til fantastiske Børtevann på Ise. Her møtte det opp 21 stk inklusiv turansvarlig Geir Knutsen. Det var fint å se at det var stor geografisk spredning på oppmøtte. Svinndal 4H, og Varulven/Fossekallen 4H var tilstede. Det samme var alumnene fra Råde og Rygge, som hadde med seg fremtidige 4H-ere og flere som tok turen uten å være medlem av 4H. 

Turopplegget denne gang var kanopadling, natursti og fiske med Morten (Fisk) Martiniussen fra Skjeberg OJFF. Morten er fylkesmester i tradisjonelt meitefiske og nominert til Gullkroken som årets ferskvannsfisker. Han har også vært med i NM i sportsfiske, så dette måtte jo bare bli bra!  Det ble fisk på alle og med Mortens råd og ekspertise ble alle fornøyd. 

fiske


padlingNina Saxerud ordnet med Natursti (tusen takk Nina) og her ble det også kåret en vinner Emil Sebastian Sæby fra Svindal 4H. Alle deltakere leverte en fantastisk innsats. Noen valgte også å kose seg på stranden ved bålpanna med kaffe, saft, vafler og sosialt. Da fikk også de minste kost seg litt på stranden.

En tur på speilblanke Børtevann byr på stillhet, sjelefred og flotte naturopplevelser. Selv opplevde jeg nylig å se bevere i full sving med hyttebygging, beitende rådyr og skarv. Alt i løpet av en drøy time på det kveldsstille vannet. Samtidig beit både abbor og gjedde på spinneren. For dem som kun synes vann er pent å se på, og som følgelig liker seg best på land, er også mulighetene mange i området rundt Børtevann. Å gå rundt hele vannet er blitt en populær aktivitet for spreke vandrere. En tur til Høgnipa og utkikkstårnet der, er å anbefale på en skyfri sommerdag.

Vi takker for oppmøte og ønsker velkommen til ny tur med 4H Østfold i august.