I et normalår ville planleggingen av årets høstfest vært i gang nå i august, og medlemmenes 4H-prosjekt straks vært i mål.
-Vi er imponerte over klubbenes evne til omstilling og kreativitet. Jeg tror derfor klubbene vil finne supre løsninger, sier styreleder i 4H Norge, Siri Myhre.
Følg smitterådene
Rådene og smittereglene vi forholder oss til endrer seg. Det kan derfor være lurt å planlegge en høstfest som er litt enklere og mer smittevennlig enn reglene sier. Eventuelt kan dere planlegge flere alternativ.
1. september blir det lagt fram nye retningslinjer for smittevern i 4H.
Ivareta det viktigste
Hva syns klubbstyret og medlemmene er det viktigste med høstfesten? Kan vi få til dette uten å bryte smittevernreglene?
-Jeg tenker det viktigste med en høstfest er at medlemmene får masse oppmerksomhet for sine 4H-prosjekt, sier Siri Myhre. Hun ser for seg høstfest på en lokal naturmøteplass. Maten koker i bålpanna, mens klubbens medlemmer får utdelt merker og oppmerksomhet rundt sitt 4H-prosjekt. Etterpå tar alle fram koppen og skeia de har tatt med seg, og får servert deilig varm suppe. Noen av de voksne tar fine bilder underveis. Disse blir delt i sosiale media slik at foreldre, besteforeldre og andre likevel får ta del i årets høstfest.
Målet er læring og mestring
Det er klubbrådgiver eller andre voksne hjelpere som avgjør om 4H-prosjektene blir godkjent eller ikke. I dette ligger det rom for å tilpasse både til det enkelte medlem, klubb, sted, men ikke minst i forhold til dette merkelige korona-året.
-Det viktigste er at medlemmene gjennom 4H-prosjektet mestrer og lærer. Om ikke prosjektet går slik en i utgangspunktet planla, er dette også læring og mestring i høyeste grad. Ofte lærer en i slike tilfeller noe ingen hadde tenkt på, sier Monika Swigon, fagrådgiver i friluftsliv og prosjektleder for digitale 4H-prosjekter. Hun oppfordrer klubbrådgiverne til å vektlegge læringsvilje og innsats, mye høyere enn resultatet.
Husk: Fristen for å bestille merker er 10. september.