Kongelige beskytterskap har en lang historisk tradisjon. I dag fungerer beskytterskapordningen som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangement innenfor viktige områder av samfunnslivet.

Styreleder i 4H Norge, Siri MyhreStyreleder Siri Myhre er veldig glad over at Kronprinsen har fornyet sitt beskytterskap til 4H.

- Vi er veldig glade og stolte over at Kronprinsen forlenger sitt beskytterskap for 4H. Det er en stor anerkjennelse for det viktige arbeidet vi gjør for barn og unge over hele landet. Vi hadde senest i sommer en digital audiens med H.K.H Kronprinsen, som ga oss stor motivasjon og inspirasjon. Det var veldig hyggelig å få anerkjennelse for vårt medlemsdemokrati og det arbeidet vi gjør med å forankre ting nedenfra og opp i organisasjonen. Kronprinsen har forstått at inkludering og likeverd ligger i 4H sitt DNA, og han påpekte hvor flinke vi er til å jobbe med det å være sammen om ulikhet, sier Siri Myhre.

- Etter flere år som vår høye beskytter, kjenner Kronprinsen 4H veldig godt. Nå ønsker vi å invitere ham til å delta konkret inn i vårt arbeid. Han har lang og allsidig erfaring med å jobbe med barn og unge om verdighet, og det kan 4H dra stor nytte av. Vi gleder oss til fem nye år med H.K.H. Kronprinsen som vår høye beskytter, og ser fram til flere gode møter mellom ham og flotte 4H-ere, avslutter en stolt Siri Myhre.

Kronprinsen hilser på 4H-jente