4H aktivitet framoverLogo 4h
Til alle medlemmer i 4H Oppland

Koronaviruset har stengt Norge. Det er en meget spesiell situasjon vi står foran, men som gode 4H-ere skal vi selvsagt takle dette.

Dere er godt informert om myndighetens anbefalinger. Vi ser i mange facebookgrupper for 4H-klubbene at dere legger klubbaktivitet på is.

MEN kan vi tenke alternativt og ha en annen form for 4H aktivitet?

 • Bruke Teams eller andre chatteforum for å ha et digitalt 4H møte?
 • Opprette facebookgrupper eller andre forum og jobbe sammen med på de digitale plattformene? Håper dere bruker tiden til å sette dere inn i det. Mye kan jo gjøres nå når andre fritidsaktiviteter er avlyst. Del det dere gjør og inspirer hverandre!
 • 4Hloddene er sendt ut til klubbene og mange hadde planlagt å selge de i forbindelse med klubbaktivitet denne våren. Salgsperioden er fram til 15. september.
  • Noen lager «skrapevideoer» på facebook. Artig å se. De selger loddene via vipps og kjøper kan selv velge om en vil ha en video mens loddene blir skrapt. Her kan dere snakke om 4H og om hva dere gjør i 4H. Tenk for en synlighet ?
 • Strikk en 4H genser eller gjøre noe annet «minutt for minutt»
 • Vær kreativ og finn på noe gøy og sprøtt ?
 • Logg deg inn på «min side» og sjekk om infoen stemmer.
  • Er det riktig epost og telefonnummer på deg? Mange har foreldrenes tlf.nr og epost. Da er det de og ikke du som får info fra 4H, og det er jo kjedelig
  • Har du betalt medlemskontingenten din? Per i dag er det 290 stykker som har betalt, det er halvparten av medlemmene vi hadde ved nyttår!!!
 • Sett dere inn i nettsiden til 4H. Her kan dere lære mye om 4H som dere kanskje ikke har tenkt over? Nettsiden er ny og all informasjon er samlet på siden til 4H Norge. På Oppland sin side er det mer info om arrangementer i fylket.
 • Kanskje noen i klubbens styre kan lage en Kahoot om 4H som dere kan gjennomføre som et 4Hmøte?

4H Norge jobber med å publisere nye aktiviteter som dere kan gjøre så godt som daglig. Følg med på facebook og Instagram.

14. mars ble fylkesårsmøtet gjennomført som videokonferanse på Teams. Oppland var pilotfylket og det fungerte veldig godt forholdene tatt i betraktning.

Det ble valgt nytt styre for kommende arbeidsårMennesker sitter rundt et møtebord og tar notater

Synnøve Bratvold, Toso 4H, leder
Inger Mette Nymoen, Tingelstad 4H, var ikke på valg
Magnus Muriteigen, Lia 4H, var ikke på valg
Espen Strømsnes, Skautrollet 4H, ny
Inger Strand, Slidre 4H, ny
Kristin Alfstad, Furustrand 4H, Ny
Sigurd B. Woldengen, Moen 4H, 1. vara, ny
Maren Halvorsrud, Sølvpilen 4H, 2. vara

 

portrett dameDere har kanskje fått en epost fra Aurora og lurer på hvem hun er. Aurora vikarier for Turi Elise som organisasjonsrådgiver mens hun vikarierer som regionkoordinator for 4H fylkene Trøndelag, Hedmark og Oppland. Foreløpig jobber hun frem til 1. juli. Aurora er fra Etnedal, men bor nå med mann og barn på Brøttum. Hun har ikke bakgrunn fra 4H, men masse erfaring fra andre lag og foreninger som vi ser god nytte av i 4H.

 

Hva skjer i 4H Oppland framover:

Storkurset i april blir flyttet til høsten

leircamp4H dagen 4. mai må vi vente å se hva myndighetene sier. Er oppfordringen fortsatt like streng kan vi jo planlegge soloovernatting på verandaen eller i skogen. Vi kan jo fortsatt sove ute og holde god avstand, men i mindre grupper.

Fylkesleir og landsleir

15. april skal det være et ekstraordinært landsstyremøte som skal avgjøre på om det blir leire i år eller ikke. Etter det vil dere få info via facebook m.m om avgjørelsen. Det er spesielle tider vi er inne i. Vi har vært i dialog med Moen 4H og Tingelstad 4H som skal arrangere årets fylkeleir. Blir den avlyst er de villige til å arrangere fylkesleir i 2021 i stedet.

Aspirantleire

Til høsten håper vi at alt begynner å normalisere seg igjen. Da kan det jo være greit å arrangere aspirant- og regionleire slik at vi får en smak av leirfølelse i år også. 4H Oppland har midler til tre leire via Gjensidigestiftelsen og noen på friluftslivsmidler slik at dere som vil lage leir får litt økonomisk drahjelp fra fylket. Vi oppfordrer dere til å ta dette opp i klubbene deres og gi oss beskjed om dere vil ta ansvar for en regionleir. Da kan vi hjelpe dere med planleggingen og koordinere slik at det blir leire i hver region. Der det er langt mellom klubbene kan dere lage en leir for innbyggerne i kommunen og inviterer til å bli med slik at dere får vist fram hva 4H er. Det er mye som kan planlegges uten at en møtes. Aktivitetsnivået behøver ikke å være så stort, tror det sosiale teller mest.

påskeharen i en kurvVi ansatte har hjemmekontor i tiden fremover. Vi er tilgjengelig for dere og tar gjerne enom det er noe dere lurer på.

Ønsker alle en fin vår og håper vi sees igjen på et 4H arrangement om ikke alt for lenge

 

Hilsen Aurora Rotnes og Turi Elise Kaus