Velkommen til Hanegal gårdsleir på Ljønes!

 

På 4H-gården Medtigården på Ljønes får barna mulighet til å delta på gårdens- og naturens rytme. Hver morgen og kveld må dyrene mates, noe barna sammen med lederne har ansvaret for. Sammen med instruktørene Irmelin Kristoffersen og Karlotte Bjune Pedersen skal barna oppleve den vakre naturen på Ljønes, gå tur i marka, fiske i Evensetvatnet og lære seg å ta nytte av naturen til matlaging.

Leiren er for barn mellom 9-12 år.

Instruktørene lærer bort kunnskap om:

- Spiselige bær og planter

- Lage syltetøy

- Kjerning av smør

- Hvordan ta i bruk tang i matlaging

- Baking

Barna sover over på gården, og spiser alle måltider sammen.

 

Ljønes og Medtigården:

4H-gården Medtigården er en økologisk sauegård som ligger på Ljønes, ca. en times kjøring fra Bodø sentrum. Den ligger nært havet, og nært utmarka, med rike naturressurser i alle retninger. Bygda har en rik historie, og aktivitet på Medtigården kan spores tilbake til vikingetiden. Den drives i dag av Eirin Ingeborg Bjune, som på gården tar i mot besøk fra barn og eldre året rundt. Dyr på gården: spælsau, pelssau, kaniner, høner, hund og katt.

Instruktørene:

Begge instruktørene har gått naturbrukslinja i Mosjøen, og møtte der hverandre. Karlotte Bjune Pedersen er oppvokst på gården og var leder på fjorårets leir. Irmelin Kristoffersen er fra Beiarn og tar lærerutdanninga på Nord Universtitet.

Følg oss på instagram: @hanegalleir

Gårdsleiren arrangeres av Medtigården 4H-gård i samarbeid med 4H Nordland, og det koster kr. 2600,- pr uke. Beløpet består av deltakeravgift kr. 2500,- og medlemskap i 4H Norge kr. 100,-. Medlemskapet er et såkalt arrangementsmedlemskap, som registreres under 4H Nordland og gjelder fram til 31.12.21. Det gir bl.a. en ekstra forsikringsdekning, informasjon fra 4H-klubbene og medlemsbladet Aktivitet ut året. Medlemmer i 4H-klubben betaler ikke dette. Beløpene må betales før deltakelse i sommerklubben. Faktura kommer på e-post. Påmeldingen er bindende!

 

Deltagerstøtte

Økonomi skal ikke være en hindring for å delta på 4H sine aktiviteter – alle som vil, skal være med. Det er nå mulig å søke om deltakerstøtte for aktiviteter og prosjekt. Søk deltagerstøtte her

Om du ikke allerede er medlem i 4H, må du før du kan melde deg på et arrangement, melde deg inn som arrangementmedlem. Dette gjør du på 4H sin hjemmeside ved å trykke på den gule knappen- Bli med i 4H, og velg arrangementmedlem. På "velg din klubb", velger du "sommerklubben Medtigården".