Nytt fra 4H i fylket

Mars 2020

 

Årsmøtehelga er avlyst

På bakgrunn av råd fra folkehelseinstituttet og 4H Norge avlyses årsmøtehelga i Bodø 13-15 mars. Årsmøtet kommer til å gjennomføres som videokonferanse i programmet Teams lørdag 28. mars kl. 12.00. Vi håper at representanter fra hver 4H-klubb og 4H-gård kan stille. Påmelding skjer på hjemmesiden til 4H under arrangementer. Påmeldingsfrist er 21.03.20. Dersom dere har benkeforslag til valget, ber vi dere sende inn dette før 26.03.20. til ingeborg.tangeraas@4h.no. Fylkesstyremøtet holdes 18.03.20. Etter dette vil regnskap for 2019 og forslag til budsjett for 2021 sendes ut til klubbene. Årsmøtepapirene finner dere fortsatt herunder dokumenter.

 

Hvordan forholder vi oss til smittefaren i 4H?

I 4H holder vi oss til enhver oppdatert på informasjon og råd fra helsemyndigheter, og iverksetter tiltak for å hindre spredning av koronaviruset.

I 4H ønsker vi å gjennomføre trygge og gode arrangement. Dersom klubben din har planlagt et arrangement vil vi anbefale dere å ta kontakt med deres lokale helsemyndigheter. De vil kunne gi de beste rådene basert på situasjonen i den enkelte kommune. Per nå anbefaler 4H Norge at alle klubber og gårder stenger ned all virksomhet inntil videre. 

Skal du delta på arrangement? Dersom du er usikker og har vært i områder med smitte eller har luftveissymptomer skal du ikke delta. Gå inn på 4H sine nettsiderog les mer om hvordan vi forholder oss til koronasmitte. Der finner dere også tiltakskort og beredskapsplan. 

Inn- og utmelding av medlemmer

Vi vil minne om at innmelding i 4H gjøres på 4H sine hjemmesider. Trykk på den gule knappen Meld deg inn og velg medlemskap. Det er nå mulig å betale med Vipps! Innmelding kan også skje ved at man sender mail til kontingent@4h.no. Når det kommer til utmelding gjør medlemmet dette selv via Min side. Det er også mulig å sende mail til kontingent@4h.no

 

Den nasjonale 4H- dagen! 

4. mai markerer 4H- ere, 4H-klubber og gårder den nasjonale 4H-dagen! Dette markeres på ulike måter rundt om i landet. I Nordland oppfordrer vi klubbene til å markere dagen med miljøengasjement som f.eks strandrydding. Få med dere naboklubben og slå et slag for klimaet vårt!

 

Sommerklubb 

Påmeldingen til sommerklubb i gang! 4H-gårdene Bodin, Givær og Medtigården på Ljønes tilbyr mange flotte aktiviteter i sommerukene. Sommerklubb er for alle fra 8 år og oppover. Man trenger ikke å være medlem i en klubb for å delta. Sjekk ut tilbudene på 4H sine hjemmesider her.

.

Vertsfamilier

Vi trenger flere vertsfamilier til utvekslingsstudenter som kommer til Nordland gjennom IFYE-programmet. Det er to ungdommer som kommer til Nordland i år. Lena Konrad  på 22 år fra Tyskland og Yia-Yun Chen fra Taiwan kommer hit til trenger vertsfamilie fra 21.06-12.07. Det er ikke strenge krav for å bli vertsfamilie! Om noen kunne tenke seg å være vertsfamilie, ta kontakt med oss på fylkeskontoret. Les mer om IFYE her.

 

Landslotteriet 2020

Nå skal klubbene ha mottatt loddene for landslotteriet 2020. Inntekten fra loddsalget er viktig for både klubbene, 4H i fylket og 4H Norge. Noe av overskuddet går også til 4H sitt solidaritetsarbeid i Gambia. Den klubben som selger flest lodd per medlem i fylket og på landsbasis vinner pengepremie! Loddene kan selges fram til 1. september. Les mer om landslotteriet her.

I tillegg til loddene får klubbene også tilsendt «Turmiks,» som er ulike oppskriftskort, aktivitetskort og kunnskapskort. Du kan lese mer om Turmiks her.

 

Viktige datoer  

01.04.20. Påmelding til Landsleir 2020 åpner.

04.05.20. 4H-dagen 

6.-12.7 2020. Landsleir i Bodø!