Nytt i fylket

Vi håper alle har hatt ei fin påske rundt om i fylket. 28. mars gjennomførte 4H Nordland årsmøtet sitt digitalt. Under årsmøtet ble det valgt nytt styre og en ny valgkomite for fylket. Fylkesstyret består nå av leder Grete Nytrøen Kvavik, nestleder Miriam Daae Ottesen, styremedlemmer Therese Hofstad-Fjellet, Helle Løkås og Nathalie Temre Mathisen, varamedlemmer Jonatan Ottesen, Ragnhild Kvavik og Emma Sofie Henriksen Sørgjerd. Valgkomiteen består av leder Bernhard Nordlund og medlem Sverre Idar Bergseng Lakså og Regine Gansmoe. Anders Mørk fortsetter som ordfører og Margrethe Ulvøy Renolen som varaordfører. Vi ønsker alle lykke til med arbeidet i 4H Nordland!

Årsmøtet i 4H Nordland bevilget også 12000 kroner til støtte for Gambia 4H sin kamp mot korona. Vi oppfordrer også alle 4H-klubber, 4H-gårder og enkeltpersoner til å støtte saken.

 

Landsleir 2020 er avlyst

Etter landsstyremøtet 15. april ble det besluttet at Landsleir 2020 avlyses. Det samme gjelder alle fylkesarrangement, nasjonale arrangementer og internasjonale arrangementer i regi av 4H fram til 1.september. Det kan åpnes for mindre klubbarrangementer etter 15.juni. Dette er tunge nyheter å overbringe, men vi kommer sterkere tilbake når denne krisen er over.

 

Støtte til avlyste arrangementer

Det er nå mulig å søke om kompensasjon for avlyste og utsatte arrangement som følge av korona. Det er lotteri- og stiftelsestilsynet som har ordningen, og det gis støtte til merutgifter og tapt deltakeravgift. Dersom klubben din har noen avlyste arrangement, gå inn her som se om det kvalifiserer til kompensasjon.

 

Gambia-innsamling

4H Norge har nå en kampanje for å hjelpe samarbeidslandet vårt Gambia i denne koronakrisen. Siden det viktigste smitteforebyggende tiltaket er håndvask, vil pengene gå til såpe og vannkanner til 4H Gambia. Hjelp dem å hindre smittespredning! VIPPS til 601907. Les mer om hjelpekampanjen her.

4H-prosjekter

Siden det nå ikke er mulig å møtes i klubbene, er dette en fin mulighet til å arbeide med 4H-prosjektene. Husk å minne klubbmedlemmene på å registrere prosjektet sitt på Min side i medlemsregisteret. Kanskje er dette en gylden mulighet til å bli kjent med den nye digitale prosjektplattformen? På hjemmesidene til 4H finner dere en steg-for- steg- veiledning til hvordan det fungerer med digitalt prosjekt.

I oppdragsbanken finner dere mange forslag til prosjekt og kanskje inspirasjon til å lage egne prosjekter. I oppdragsbaken finner dere også aktiviteter som kan være artige å gjøre sammen med familie og venner. Med alle klare hoder, flinke hender og varme hjerter er vi sikre på at dere finner mange gode og kreative måter å være sammen på!

Tips til loddsalg

Vi forstår at det for tiden kan være utfordrende for klubbene å selge lodd. Nå har fortjenesten til klubbene økt til 8 kroner per lodd. Sjekk ut 4H Norges heite tips til loddsalget her. Bruk telefon, sosiale medier og Vipps. 4H Norge utfordrer klubbene rundt om i landet om å dele sine loddsalg-triks. Gå inn på facebook-sidene til 4H Norge og fortell oss hvordan din klubb finner nye måter å selge lodd!

Statskogmillionen

Nå kan klubbene søke på Statskogmillionen. Statskog gir støtte til organisasjoner som bruker den fantastiske naturen vår som arena for aktivitet. Har din klubb planer om å bruke naturen til noe fint denne våren? Gå inn her og send inn en søknad.

Viktige datoer

04.05.20. 4H-dagen

05-13.09.2020. Friluftslivets uke