Høsten nærmer seg

Høsten er like rundt hjørnet, og mange er sikkert i gang med å forberede seg til skolestart og arbeidshverdag. Vi i 4H Nordland håper at dere har hatt en fin ferie, med tid til familie, venner og små og store eventyr.

Selv om sommeren byr på gode øyeblikk, som gir følelsen av at alt er tilbake til det normale, fortsetter koronaviruset å sette oss på prøve. Det betyr at vi i 4H kontinuerlig jobber med å lage retningslinjer som gir trygge og gode rammer for aktiviteter som foregår i regi av organisasjonen og klubbene. Innen starten av september vil det komme oppdaterte retningslinjer basert på anbefalinger fra helsemyndighetene. Foreløpig gjelder retningslinjene som kom i juni. De kan du lese her.

 

Krisepakke til frivilligheten

Nå kan klubber som er registrert i frivillighetsregisteret og som har hatt et inntektstap på over 25 000 kr i forbindelse med korona søke om støtte fra Lotteri-og stiftelsestilsynet. Hensikten med denne krisepakken er å kompensere frivillige organisasjoner som har hatt betydelige tap som følge av utbruddet av koronaviruset. Les mer om vilkår og søk støtte her. Søknadsfristen er 15.09.20.

«Et sted å henge»Gjensidigestiftelsen gir støtte til organisasjoner som ønsker å etablere eller tilrettelegge lokaler som kan være gode treffsteder for ungdom. Tilbudet skal være lavterskel og det skal ikke stilles krav til kunnskap, politisk ståsted eller religiøs bakgrunn. Gjensidigeordningen omfatter klubblokaler som brukes av 4H i dag. Kanskje har vi noen gapahuker, grillhus, brygger eller lignende som kunne trenge en oppdatering? Les mer om støtteordningen på sidene til Gjensidigestiftelsen.

 

Gøy på landet

På høsten arrangerer de fleste 4H-gårder det åpne arrangementet Gøy på landet. Gjennom trivelige gårdbesøk viser gårdene fram landbruket, matproduksjon og mangfoldet til 4H. Under Gøy på landet kan man delta på morsomme aktiviteter og smake på lokalprodusert mat. Om ikke klubben din arrangerer noe selv, oppfordrer vi dere til å ta kontakt med 4H-gårdene i nærområdet for å høre om dere kan bidra med noe under årets Gøy på landet-arrangement.

 

Friluftslivets uke

Uka 5-13. september hyller vi friluftslivet gjennom Friluftslivets uke. Dersom klubbene ønsker å ha et arrangement denne uka, kan dere søke om støtte fra FNF Nordland. Friluftslivets uke er gylden mulighet til å treffes i en gapahuk eller under åpen himmel rundt et knitrende bål, og dele opplevelser med andre, ute. Opplev stjernehimmelen fra hengekøya eller legg madrassen ute på verandaen under Natt i naturen. Husk smittevernreglene!

Verving

er det like før skolestart og mange barn og unge er på utkikk etter en ny og artig fritidsaktivitet. Her håper vi at de kan velge 4H! Vi må derfor prøve å være synlige og vise frem den flotte organisasjonen vår. Beate Johansen har sendt mail til alle klubbene med mange gode tips til verving og synlighet. Hvis vi står på litt ekstra nå, gir vi enda flere muligheten til å bli med i felleskapet vårt i 4H. Ta kontakt med Beate.johansen@4h.no  om dere har spørsmål om verving.

 

Tips til loddsalget

Siden flere opplever at loddsalget er vanskeligere på grunn av koronapandemien, har 4H kommet med noen tips som kanskje kan gjøre det enklere å selge lodd. Les mer om loddkiosk, skrapevideoer og andre lure tips på hjemmesidene til 4H. Vær kreativ og del gode ideer med andre klubber.

 

Viktige datoer

5-13.september- Friluftslivets uke.

15. september- Søknadsfrist for studietur til Gambia.

15.september- Søknadsfrist for støtte fra Lotteri-og stiftelsestilsynet.

18-20. september- Landsmøte 2020.

1.oktober- Søknadsfrist kursinstruktør.