Dere bor hos vertsfamilier i ulike landsbyer og får være med på 4H-aktiviteter. To norske reiseledere og representanter fra 4H i Gambia blir med på reisen. 

Vi møtes til samling på Gardermoen fredag 19.02.21 og reiser fra Gardermoen grytidlig lørdags morgen til hovedstaden Banjul via Brussel. Vi blir ute ved kysten noen dager for å akklimatisere oss, for å bli kjent med hverandre og for å forberede oss, før vi reiser inn i landet med en liten minibuss. Her besøker vi flere landsbyer med 4H-klubb og ser på deres prosjekter, besøker skoler med 4H-aktiviteter og grønnsakshager, og deltar i og bidrar til workshoper mm. I ca fire netter bor og spiser vi to og to hos vertsfamilier i landsbyen, men gruppa bor sammen på gjestehus innimellom. Før vi reiser hjem til Norge tilbringer vi noen dager ved kysten, der vi deler våre opplevelser og inntrykk og forbereder våre presentasjoner.

Vi har plass til 14 deltakere på denne reisen, og for å bli en av de heldige må du enten være 4H-er over 16 år, alumn, klubbrådgiver, ansatt eller annen form for ressursperson i 4H. Denne studieturen kan gjerne være ditt 4H-prosjekt.  

Praktisk informasjon

  • Varighet: 19. feb. - 06. mars 2021
  • Samling og overnatting på Gardermoen fra 19. feb. 2021.
  • Reiseperiode ut av landet: 20. feb. - 5. mars 2021.

Kostnader 

  • Deltakeravgift kr 19.000-20.000 - dekker opphold og reise (til/fra ditt hjemsted).
  • Andre utgifter: nødvendige reisevaksiner, malariatabletter, egen reiseforsikring og lommepenger (beregn ca kr 4000).

Dette er mye penger, men det går an å jobbe for det; bak brød, plukk bær og lag saft eller syltetøy eller annet og selg på markeder, og /eller søk 4H i fylket, 4H-klubben, alumnklubben, andre organisasjoner og kommunen om tilskudd til studieturen. Med litt innsats får noen dekt hele, og mange store deler av reisen.  

Etter studieturen:
4H Norge ønsker at opplevelsene dine blir delt med flest mulig. Dette kan du gjøre ved for eksempel ved å skrive en artikkel til lokalavisa di, ved å lage en blogg eller ved å holde «lysbildeforedrag» for 4H-klubber, skoleklasser, saniteten, bygdekvinnelaget, småbrukarlaget, bondelaget, Rotary, Lions, Rebecca og lignende.

«Korona-risiko» 

Vi planlegger for at studieturen til Gambia blir i vinterferien 2021. Dette forutsetter at helsemyndighetene åpner for slike reiser, og at situasjonen i Gambia er slik at 4H Gambia ønsker å ta imot oss. Vi understreker at vi ikke tar noen risiko med tanke på korona og andre ting. Vi overvåker situasjonen nøye og følger myndighetens reiseråd.

Søkere tar ingen økonomisk risiko ved å melde seg på /søke studieturen.

Mye er uvisst, og situasjonen kan raskt endre seg. Men vi er avhengige av deltagerer for å kunne gjennomføre turen - så send en søknad, om du lar deg friste!

Søknadsfrist: 15.september 2020

Søknadsskjema Studietur til 4H Gambia 20201


Mer informasjon om samarbeidet mellom 4H Norge og 4H Gambia.