Prosjektet lærerike opplevelser startet i 2022 og hadde som mål å skape lærerike opplevelser i alle våre 35 klubber samt noen nye steder hvor det kanskje kunne bli noen nye klubber.

Alle klubbene var med på en felles aktivitet sommeren 2022 " redd ei bie " het den og hadde som mål å så 1000 meter blomstereng til våre pollinerende innsekter.
Dette var en konkurranse mellom Rogaland og Hordaland som Hordaland vant suverent.

graf

I 2022 ble det også lansert en stor aktivitetskoffert og holdt stands rundt om på forskjellige familiedager og andre arrangement.

kofferten

Det har vært klubber på gårdsbesøk i Molvik hvor de har lært om bier og fått være med på eplepressing. Mange klubber har lært seg å flette hår sammen med flettemamma. Fletting er ikke bare for jenter i 10-14 års alderen, det har vist seg at gutter også er interessert i å lære seg å flette hår.  

Men den mest brukte aktiviteten har helt klart vært HADO.
En sport hvor man kombinerer teknologi og god gammeldags kanonball. 
Helt utrolig morro for både medlemmer og klubbrådgivere.

Prosjektet er nå rapportert og avsluttet men en del av våre samarbeidspartnere ønsker å tillby lærerike opplevelser for 4H klubbene våre i fremtiden også.
Disse leverandørene er med videre:

* Flettemamma (Flettekurs)
* HADO (AR-sport)
* Molvik gard (Bier og andre gårds aktiviteter)
* Play well (E-sport i Bergen sentrum)

Det vil komme mer info angående dette med priser og kontaktinfo før årsmøtet til 4H Hordaland.

Prosjektleder Leif-Helge Molvik takker for seg men er ikke helt ferdig som ansatt i 4H Hordaland.

Han er nå ansatt som organisasjonsrådgiver i 4H Hordaland og skal jobbe mye frem mot landsleiren og ha litt andre oppgaver i 4H Hordaland ut året.