Årets klubb i Akershus og Oslo gjennomfører digitalt 4H-møte og tar i bruk prosjektportalen. 

- Jeg vil absolutt anbefale alle klubbene å prøve ut å gjennomføre et digitalt møte! Det er jo mye bedre enn å ikke ha noe møte i det hele tatt. Men vær forberedt på litt frustrasjon og ha god dialog med foreldrene underveis. ? – Det sier klubbrådgiver i Bøler 4H Anne Mina Ringsby Maurtvedt  

Hvorfor gjennomførte Bøler 4H digitalt møte egentlig? 

- Vi hadde møte for å få medlemmene med sine foreldrene til å komme i gang med de digitale prosjektene. Det fungerte sånn delvis, siden det er mange spørsmål og noen tekniske problemer men jeg tror de fleste synes det var litt gøy også. 

Hva var det største tekniske problemet? 

- At medlemmet ikke får logget seg inn på prosjektportalen er fortsatt den største utfordringen dessverre. Tilbakestill passord er ikke mulig når de ikke husker hvilken mailadresse som er registrert i medlemsregisteret og det hjelper heller ikke å sette en annen e-postadresse på medlemmet og den foresatte i medlemsregisteret, men vi fikk etter hvert de aller fleste inn i portalen i hvert fall. 

Men hadde dere ikke bedt alle logge inn på forhånd? 

- Joda, vi snakket om innlogging på forrige møte som var foreldremøte med barna til stede og minnet på det i innkallingen til møtet. Men det har vært mye som har skjedd siden det og mange har mer enn nok med hjemmeskole om dagen så det er helt greit, vi har enda god tid til høstfesten. 

Hva var bra med møtet? 

- At alle fikk se hverandre og at vi kunne tulle litt med morsomme kostymer og kose oss med kakao og at vi kunne feire at vi ble årets klubb i Akershus og Oslo 4H. 

 

Hvorfor ble dere årets klubb? 

- Vi ble årets klubb fordi vi var nystartet i 2019, har rekruttert over 20 nye medlemmer i 2019 og fordi vi har fått til en klubb i Oslo, og det har det jo ikke vært på mange år. Leder og nestleder var på årsmøte og tok i mot diplom, det var skikkelig stas. 

Hva er neste aktivitet i Bøler 4H? 

- Nå jobber vi klubbrådgiverne litt sammen med 4H Norge for å se om det er mulighet for mer morsom 4H-aktivitet for barn i Oslo, og så har Jan Helge akkurat blitt fylkesstyreleder så 4H-engasjementet i familien står det ikke på. For medlemmene i klubben må styret komme opp med neste aktivitet, opprinnelig skulle vi vært på tur sammen under åpen himmel på 4H-dagen og selge lodd. Vi vet noen har snakket om solotur, så kanskje et nettmøte om turtips med en tur-kahoot? Viktigst er imidlertid at alle får laget en prosjektplan før siste dag i påsken. 

Hva vil du si til de som nøler litt med å gjennomføre digitalt 4H-møte? 

- I 4H lærer vi ved å gjøre. Gjør en test med å ha et nett-styremøte først og så kan dere prøve og feile og lære sammen. Vær rause med hverandre, det viktigste nå er å prøve å lage noe litt gøy og ha et varmt hjerte. 

Hvordan gjorde dere det? 

- Vi brukte et verktøy som heter zoom.us men det finnes jo flere aktuelle videokonferanse-verktøy. Zoom er gratis for møter kortere enn 40 minutter, men koster bare 150 kr måneden for møteleder, så det er verdt pengene. En kan også bruke Whereby eller Teams for eksempel. 

Tekst og bilde: Jan Helge og Anne Mina Maurtvedt