Hva er et storkurs?

Storkurs er nesten som en mini-leir hvor vi overnatter på skole.

Ved påmelding er det forskjellige emnekurs man kan velge mellom,

og det er mye moro på programmet.

Kurset er for de som er født i 2011 eller før.

Møt kjente og ukjente 4H-ere fra både Buskerud og Vestfold!

 

Informasjon om kurset og påmelding                       

 

  • Kurset starter fredag kl. 19.00 (oppmøte og innkvartering fra kl 18:00)
  • Avslutning og hjemreise søndag 19. mars kl. 14:30

 

  • Du kan velge mellom 8 spennende emnekurs begge dager eller smiekurs som går over begge dagene, og i tillegg har Trivselsagentene sitt oppstarts-kurs – dette er for de som alt er påmeldt Trivselsagent 2023 i Vestfold.
  • Det er begrenset med plasser på emnekursene, og derfor lønner det seg å være tidlig ute med påmelding.
  • Kurset er for deg som er junior og senior (født i år 2011 eller før), og det koster kr. 900,- pr. deltaker.      
  • Kursavgiften dekker hele kurset med overnatting, alle måltider, underholdning på kveldene og noen emnekurs (egenandel på emnekursene: Riding på Stall Gøtesen, Gårdsbesøk, Pistolskyting, Kunstverksted, Paintball og Smie)
  • Påmeldingen er bindene, og frist for påmelding er 1. mars.
  • Dersom man har matallergi mot enkelte matvarer, må dette informeres om ved påmelding.
  • Informasjon sendes til de påmeldte i forkant av kurset.
  • Ønsker man å reise med offentlig transport, tar man toget til Stokke stasjon, der vil du bli hentet av leirkomiteen. Kryss av ved påmelding om du kommer med tog og skriv i fritekst feltet når toget ditt er på Stokke Stasjon på fredagen, og når toget ditt går på søndag.

 

Emnekurs

Lørdag

Kurs 1: Riding på Stall Gøtesen - Kurset inneholder to økter ridning på 45 minutter og stell av hest/ponni. Kurset passer både for de som kan ri fra før og de som ikke har ridd før. Ta med rideklær og sko med hel hvis du har.Egenandel: 400 kr

Kurs 2: Gårdsbesøk– Vi reiser på gårdsbesøk der det blir forskjellige aktiviteter på gården og kos med dyra. Egenandel 400 kr

Kurs 3: Pistolskyting ved Sandefjord pistolskyteklubb - Her kan du lære om våpenhistorie og våpenfunksjonalitet. Du får skyte med 22lr og lære om hva sportsskyting er. Aldersgrense: Man må ha fylt 13 år for å kunne være med på pistolskyting, Egenandel: 100 kr

Kurs 4: MatlagingBli dagens stjernekokk. Lag middag og dessert til de andre kursdeltagerne. Dere skal også lage en deilig lunsj til bare dere på matlagingsgruppa.

Kurs 5: Lefse- og bakerovnskurs På den gamle skolen på Gulli lærer du hvordan du lager lefse og bakerovnsbrød, sammen med Bygdekvinnelaget.

Kurs 6: Bli med inn i Patriks underlige univers - Dette er et kurs hvor du lærer å engasjere og inkludere andre i aktiviteter som kortspill, tryllekunster, triks og andre nyttige ferdigheter. Et perfekt kurs for de som vil lære å bryte isen på leir.

Kurs 7: Koding og programmeringIntroduksjon til programmering med microbitt

Kurs 8: Bli med en ekte kunstner inn på kunstnerverksted - På verkstedet er det profesjonelt utstyr hvor du kan utforske ulike teknikker og utforske dine kreative evner. Randi Beck har lang erfaring som kunstner, kursholder og kunst & håndverkslærer.  Hun har i mange år jobbet med den kulturelle skolesekken med blant annet is skulpturer. Ta en titt på https://www.facebook.com/randibeck66 Egenandel: 400 kr

Søndag

Kurs 1: Kakepynting – Lær å pynte de lekreste kaker og cupcakes. Du lærer å bruke glasursprøyter til ulike glasurer og får lage din egen glitterpynt og marsipanblomster.

Kurs 2: Håndarbeidskurs - Her kan du prøve forskjellige teknikker. Det blir mulighet for å prøve snorhjul, snorgaffel, brikkevev og Kabylsk vev. Det kan bli små vennskapsbånd eller bånd til f.eks nøkkelringer. Alle teknikkene er gamle, og de er blitt brukt rundt omkring i verden.

Kurs 3: Treskjæring - Her får du prøve å bruke små treskjærerjern og skjære ut et mønster i tre. Treskjæring er en gammel teknikk som ble brukt til utsmykking i gamle kirker og bygninger, men også til bruksgjenstander som fat, møbler og annet.

Kurs 4: TegnspråkSammen leker vi oss med tegn, ansiktsuttrykk og hvordan vi kan snakke med hele kroppen - det er tegnspråk! Et språk ikke så mange kan - som du også kan bruke til å sende hemmelige beskjeder til venner i timene kanskje… 

Kurs 5: Bli med inn i Patriks underlige universDette er et kurs hvor du lærer å engasjere og inkludere andre i aktiviteter som kortspill, tryllekunster, triks og andre nyttige ferdigheter. Et perfekt kurs for de som vil lære å bryte isen på leir.

Kurs 6: Tur med mat på bålVi går en tur i nærområdet til en bålplass hvor vi også kan ake og stå på skøyter, eller spille fotball, basketball og kanskje volleyball hvis snøen er borte. Vi lager mat på bål og koser oss ved bålet. 

Kurs 7: Paintball - «Treff nye venner på en spennende og fartsfylt aktivitet, fylt med blåmerker og masse moro. Vi spiller på utendørs bane, så kan vært lurt å kle seg etter været og ha klær som tåler en tur i skogen.» Egenandel 325 kr

Kurs 8: Linedance - Vær med å lær linedans. Dette er kurset for deg som vil imponere på dansegulvet. Ps gutter: Husk at jentene liker gutter som kan danse!

2 dagers aktivitet

Kurs 1: Smiing – Lær deg å smi sammen med smednissen. I smia får dere smi dere egen vikingkniv (Kjerringkniv) Egenandel: 500 kr

Kurs 2: Trivselsagent - (kun for de som allerede har meldt seg på seniorprosjektet i Vestfold) - En trivselsagent er med på å skape trivsel og hygge på kurs, leir og arrangement.

 

Program

Fredag:

Fra kl 18:00    Ankomst og innkvartering

Kl. 19:00      Velkommen og info + middag i gymsalen     

Kl. 20:30      Bli kjent disco med DJ Ben

Kl. 23:00      Ro i gangene/rommene

Kl. 01:00      RO

Lørdag:

Kl. 08:00      Vekking

Kl. 08:30      Frokost – husk å smøre matpakke

Kl. 09:30      Fellessamling - gymsalen

Kl. 10:00      Emnekurs

Kl. 12:30       Lunsj

Kl. 15:00      Ferdig emnekurs

Kl. 16:00      Middag

Kl. 18:00      Aktiviteter

                    Volleyball og basketball

Kl. 20:00      Kveldsmat

Kl. 21:00      Film og diverse aktiviteter

Kl. 23:00      Ro i gangene/rommene

Kl. 01:00      RO

Søndag

Kl. 08:00      Vekking og pakking

Kl. 08:30      Frokost

Kl. 09:30      Fellessamling i gymsalen

Kl. 10:00      Emnekurs

Kl. 13:00      Lunsj

Kl. 15:00      Avslutning og hjemreise