Informasjon om temakurset

Kurset starter fredag 26.april kl. 19.00 (oppmøte og innkvartering fra kl 18:00).

Avslutning og hjemreise søndag 28. april kl. 14:30.

Du kan velge mellom 5 spennende temakurs fordelt på lørdag og søndag. Det er begrenset med plasser på temakursene, derfor lønner det seg å være tidlig ute med påmelding. Du velger kurset du vil delta på ved påmelding.

Kurset koster kr 800 pr. deltaker og dekker hele temakurset med overnatting, alle måltider, underholdning på kveldene. Det er egenandel på ett av kursene som kommer i tillegg. Bindende påmelding. Dersom det er utfordringer økonomisk, kan du søke om fritidskortet/midler i kommunen, eller 4H Norges deltakerstøtte.

Dersom man har matallergi mot enkelte matvarer, må dette informeres om ved påmelding.

Ta kontakt på e-post 4htelemark@4h.no om dere har spørsmål! 

 

Temakursene

 

Sy din egen 4H-bukse

Bli med å sy din egen 4H-bukse! Vær klar for leirer, kurs og andre 4H aktiviteter med Telemark-grønn bukse. Vi har symaskin og stoff til buksene, men det er en egenandel som dekker kostnader til stoff. Husk å oppgi størrelse i påmelding da stoffet må klippes på forhånd. Maks 12 deltakere, Egenandel: 300 kr

Matkurs

Lær hvordan du lager mat fra bunnen. På lørdag lager du hjemmelaget hamburgere med hjemmelagde burgerbrød og dressing, med salt chips inntil til middag. Dessert lager du også. Du lærer litt om storkjøkken og er med til å servere lunsj på lørdag og søndag, og middag på lørdag. Maks 10 deltakere

Før-leir

Har du lyst å reise på fylkesleir eller landsleir i sommer, men er du usikker på hva som skjer på en 4H-leir? Her lærer du det som ikke står i leirinfoen. Du lærer bl.a. om innmarsj, aktiviteter på leir, volleyball & tautrekking, KRF (kva er reglane), pakkeliste og kva ikkje står på lista, og korleis du kan gjenkjenne dei ulike 4H-fylka ved hjelp av 4H-bukser. Maks 15 deltakere

Friluftsliv

Bli med ut i naturen for å lære mer om pakking av sekk og fyring av bål med eller uten fyrestykker. Få tips og triks om å slå opp telt, tarp eller gapahuk og en introduksjon til jakt og matauk i skogen. Husk å ta med uteklær og gode sko. Maks 15 deltakere

Trivselsagent

Ønsker du å bli med som trivselsagent å representere 4H Telemark? Vi ønsker trivselsagenter i alderen 15-18 år som ønsker å skape trivsel i sine egne klubber og blant 4H-ere. Trivselsagentkurset kan du bruke som 4H-prosjekt og består av tre samlinger. På temakurset deltar du på den første samlingen.

Prosjektet vil ha fokus på å øke trivsel, kommunikasjon og utvikle seg personlig. Dette er eit spennande, morsomt og ikkje minst lærerikt prosjekt. Som trivselsagent skal du bistå på arrangement, leir og andre 4H-aktiviteter (eks temakurs, Dyrsku'n og juleforberedelser på Århus gård).

Egenandel for hele kurset er 2000 kr og blir fakturert senere (dvs at du betale ingenting ekstra ved påmelding til temakurset). Denne dekker alle samlinger, genser, mat, pakkeleik og andre kurskostnader.

 

Dette må du ha med: 

  • Sovepose 
  • Liggeunderlag 
  • Toalettsaker, håndkle 
  • Matboks til lunsj på lørdag 
  • Drikkeflaske 
  • Innesko 
  • Utstyr til emnekurs

Dette er det lurt å ha med: 

  • Liten dagstursekk til niste og drikkeflaske i på kursdagen
  • Lørdagsgodt, da vi ikke har egen kiosk
  •  Spill og masse godt humør 

 

Ikke medlem?
Er du ikke medlem i 4H, men har lyst til å teste ut hva 4H er? Eller har lyst til å bli med på temakurs? Da kan du melde deg inn som arrangementsmedlem i 4H for å delta på ett arrangement. Det koster 100 kr, og som arrangementsmedlem får du et medlemsnummer slik at du kan melde deg på temakurset. Innmeldingssiden ligger her.