Viktig Informasjon!

Det er meldt mye vind i dag. Vi ber dere derfor om å ta hensyn til vær og kjøreforhold. Tenk sikkerhet for deg selv og de du skal på kurs sammen med. Styrevervkurset vil gå som planlagt, men vi har forståelse for om noen kommer senere enn oppsatt tid for registrering. Dersom dere ankommer etter registrering er det fint om dere tar kontakt med May Lis i 4H Rogaland på tlf 48216248.

Kjør forsiktig!

Informasjon:

Arrangør:  Utstein 4H, Rogaland 4H 

Utstein 4H holder til på flotte Mosterøy, like utenfor Stavanger. De har nå gleden av å invitere dere til Styrevervkurs.  

Sted: Mosterøy Skole, Vodlaveien 1, 4156 Mosterøy 

Denne gang blir det soving i klasserom. 

Pris: 800,- Klubbene betaler for sine deltakere 

Du finner den informasjonen du vil trenge her på siden. Alle som melder seg på får tilsendt årsmøtepapir på mail.  


Kursoversikt:

Kursene er for medlemmer.  Kursene som tilbys er: 

Leder / nestleder: 
Dette er kurset for deg uten ledererfaring. Hvordan lede ett møte? Hvilken oppgave og ansvar følger vervet? Hvordan få til et godt samarbeid med resten av klubben og klubbstyret? Delegering av ansvar.  

Kasserer: 
Kurset inneholder regnskap og budsjett, vi gjennomgår oppgaver og ansvarsområder som følger dette vervet. Hvordan kan klubben få inntekter? Økonomisk planlegging, årsavslutning og rapportering. 

Sekretær: 
For å dokumentere hva som skjer i klubben trenger du oversikt. Gjennomgang av møteboka, innkalling, referat, medlemsregister, årsmelding og årsplan. 

Styremedlem: 
…er ofte første verv for mange. Innføring i styrearbeid generelt. Hva kjennetegner de forskjellige verva? Styremedlemmet må sette seg godt inn i det de andre i styret gjør og være klar til å overta deres ansvar når det blir nødvendig. 

Startkurs i styrearbeid: 
Her starter vi med grunnleggende informasjon om hva det vil si å være i et klubbstyre, hva 4H er og hvordan drive en 4H klubb. 

Friluftsheltkurs: 
Liker du å lage mat på bål, være på tur og synes at enda flere 4H-ere bør få oppleve det samme? Vil du bidra til at flere får gode naturopplevelser, da kan du bli en friluftshelt! Friluftshelt kan være det perfekte 4H-prosjektet for en senior som kanskje har hatt «Friluftsliv» som prosjekt tidligere, og som nå har lyst til å ta mer ansvar for andre.  
 
En friluftshelt lærer selv grunnleggende kunnskap om friluftsliv og hvordan man kan ta med andre barn og unge på tur og friluftsaktiviteter.  
Her har vi plass til 15 deltakere og ønsker at flest mulig klubber skal være representert. Fint om klubbstyret avgjør hvem som skal være klubbens representant.  


Påmelding:

Fristen for påmelding er 15. Januar 2023. 

For å melde deg på trykker du på den grønne Påmeldingsknappen øverst på siden. Du trenger ditt medlemsnummer + passord for å melde deg på. Melde deg på kun ett (1) kurs. Husk å trykke på Faktureringsknappen helt til slutt. Du får en mail med en gang som viser at du er påmeldt. Faktura vil bli sendt til din klubb. 

Mangler passord? Om du mangler passord, kan du be om å få dette på e-post via hjemmesiden. Du må ha e-post adresse registrert i medlemsregisteret. Mangler du dette, kan du be klubbrådgiver Om hjelp. 

Påmeldingen er bindende. Dette betyr at dersom du må melde deg av arrangementet etter at påmeldingsfristen er over (15. Januar), må du likevel betale deltakeravgift. Unntaket er dersom du blir syk og kan vise til attest fra legen. Dersom dette skulle skje, må du snarest sende en mail eller ringe til May Lis. 


Voksenleder: 1 voksenleder pr 10. Deltaker. Her oppfordrer vi klubbene til å samarbeide slik at det ikke nødvendigvis må være en voksenleder pr klubb. Som voksenledere har du ansvar for medlemmene og hjelpe arrangørklubben med enkle oppgaver. Dette er en flott mulighet til å bli kjent med flere voksne og frivillige i 4H. 

Som Voksenleder vil du ikke ha mulighet til å medle deg på styrevervkursene, det er forbeholdt medlemmene.


 

Har du spørsmål?

Ta kontakt med May Lis Jakobsen

Tlf: 48 21 62 48 

maylis.jakobsen@4h.no