Kort om arrangementet  

Pakk sovepose, tannbørste og telt – og bli med på leir! På leir overnatter vi i telt og opplever masse spennende. Fylkesleir er i år en helg proppet med nye og gamle venner, volleyball og en mengde aktiviteter.

Årets tema er friluftsliv!  #😄❤️🙌🤸🏼‍♀️

Praktisk informasjon

Du som er født i 2012 eller tidligere, kan delta på leiren.

Har du behov for tilrettelegging, allergier eller helseopplysninger arrangøren bør vite om, skriver du dette i påmeldingsskjemaet.

Ved påmelding oppnår du som er i 4H-løpet 15 poeng for å delta på dette arrangementet. 

Pakkeliste (kommer snart) ligger som vedlegg. 

Husk å lese reglene for arrangementet godt før du kommer til Sand (kommer snart).

Sted  

I år skal vi besøk Sand i Suldal kommune. Leirområdet vil være like ved Sand skule.  

Lokal arrangør er klubbene i Suldal kommune: Fjellbjørka 4H, Snøklokka 4H, Bygdevon 4H og Frisko 4H.  

Arrangørkomiteen i Suldal jobber nå hardt for å klare å publisere informasjon 

Påmeldingen for deltakere åpner 25.04.24 og stenger 22.05.24.
Eget påmeldingsskjema for voksenledere, alumner og arrangører.

Program

Se Program i filer til høyre.

Aktiviteter du kan velge mellom på lørdag 1000-1400 er:

I påmeldingsskjemaet velger du en aktivitet
Aktivitetantall plasserTilleggsavgift
1Bading i Suldal bad: Bli med i badebassenget! Suldal bad har blant annet en 65 meter lang sklie som går gjennom hele rommet. Hvem sklir ned raskest? Eller kanskje du heller vil prøve klatreveggen som er installert langs hovedbassenget? Les mer om Suldal bad og badereglene der på www.suldal-bad.no/badereglar. Husk drikkeflaske, badetøy og håndkle.60100
2Pizzabaking i eldhuset: Bli med til Hanakamneset gard. Her skal vi lage og spise egen pizza. Vi går de 4,2 km til og fra til fots. Husk gode sko.15150
3Leirdueskyting: Suldal Jakt og fiskarlag lærer oss å skyte leirduer. Først opplæring (5 skudd) for alle. Om du syns det er gøy, blir du med i konkurranse etterpå. Til slutt er det finale mellom de 5 beste skytterne. Husk uteklær, matpakke og drikkeflaske.20300
4Klatring utendørs: Vil du bli en utendørsklatrer med Suldal klyvarlag? Du vil lære hvordan klatreutstyret fungerer, sikring og teknikk. Det blir god tid til klatring. Utstyret får du låne. Husk klær du kan bevege deg i og drikkeflaske. NB! Ved regn er det for glatt for klatring. Da kommer du til å bli flytta til aktiviteten Topptur til Hellandsnuten. Ta med turklær i tilfelle.10300
5Topptur til Hellandsnuten: Vil du utfordre deg selv? Bli med på denne toppturen. Hele turen er 9,6 km og vi skal klatre hele 764 høydemeter totalt. Altså er det en krevende tur. Turen tar ca 3 timar. Les mer på ut.no. Husk turklær, tursekk og gode fjellsko.ubegrenset0
6Besøk på Hylen kraftverk: På Hylen kraftverk, går vi inn tilkomsttunnelen (kort tur) og får omvisning i maskinsalen og får se den store turbinen. Felles aktivitet med quiz.500
7Tegn en tegneserie: Alle kan tegne! På Strekarens kurs er målet at det skal tegnes mye samtidig som vi har det gøy med tegning! På kurset vil vi gjennomgå prosessen fra ide til ferdig tegneserie. Dere vil få skape deres egen tegneserie og få tips om fortellerteknikk og visuelle virkemidler i tegneserier.15200
8Aktiviteter med hest: Har du lyst å prøve litt forskjellige hesteaktiviteter som kjøring med vogn, ridning, voltige og kanskje tønnerstokk surfing? Da er en dag på Lunde hest og fritidsgård noe for deg. Dette er nok et tilbud for uerfarne som har lyst å prøve seg på forskjellige aktiviteter med hest, og ikke for de som er veldig hestevante fra før. Du kan låne utstyr.30600
9Lær å lage enkle spill: Bli med på Lindas skaperverksted. Vi bruker enkle materialer som papp, trepinner, klinkekuler og baller for å lage et puslespill, fotballspill eller basketballspill. Du får selvsagt pynte spillet ditt akkurat som du vil!200

*dersom det blir færre påmeldt enn 5 på en aktivitet, må vi vurdere å avlyse. Vi tar kontakt om dette skulle skje med aktiviteten du er påmeldt. 

*Fellestransport til/fra arrangementet

Vi setter opp buss fra Jæren via Hjelmeland til Sand. Tur/retur vil dette koste kr 450 pr person. 

Buss A - Går fra Brusand via Nærbø, Bryne videre til Sola og Hjelmeland
Buss B - Går fra Vikeså via Ålgård og videre til Sandnes, Stavanger og Hjelmeland

Bussruter med tidspunkt for avreise finner du i filer til høyre.

Man melder seg på fellestransport i samme påmeldingsskjemaet som for resten av leiren. Fristen er også den samme. 

* NB begrenset antall plasser

Påmelding for medlemmer

Det koster 800 kr pr person å delta på leiren. Det er lagt opp til betaling med kort/vipps ved påmelding. Ta kontakt med 4H-kontoret om dette er vanskelig.

Påmeldingsfristen er 22. mai.  

I påmeldingen vil du også bli spurt om t-skjortestørrelse. Dette er fordi alle på leiren vil få en t-skjorte som leirminne.

Påmeldingen er personlig og bindende. Det er ikke mulig å gi plassen din til noen andre dersom du ikke kan møte selv. Dersom du, etter påmeldingsfristen er ute, melder deg av leiren av andre grunner må du likevel betale deltakeravgift. Dersom du blir syk, må du få bekreftelse på dette fra en lege. Med legeerklæring får du deltakeravgifta tilbakebetalt etter leiren. Husk alltid å melde fra til oss om du blir syk.

Lenke til rettleiing for innlogging i medlemsregistret

Påmelding - ikke medlem

Er du ikke medlem enda ?
Ikke noe problem - bli arrangementsmedlem først, og meld deg deretter på fylkesleiren. Så kan du få å se om 4H er noe for deg.

Arrangementsmedlemskap er en mellomting mellom et aktivt og et passivt medlemskap. Medlemskapet er for barn og ungdom i alderen  10 -18 år.
Meld deg inn som arrangementsmedlem her
 

Påmelding for voksenledere, alumner og arrangører

4H klubbene har ansvar for å sende med 1 voksenleder pr 10 deltaker. Som voksenleder har du ansvar for medlemmene fra din klubb. Du får også hjelpe arrangørklubben med enkle dugnadsoppgaver. Dette er en flott mulighet til å bli kjent med flere voksne og frivillige i 4H.

Tips: Klubbrådgivere finner oversikt over hvem som er påmeldt fra egen klubb på "min klubb". 

Påmeldingsfristen er 29. mai (en uke etter deltakernes påmeldingsfrist). 
Husk å melde deg på Fellestransport om du ønsker det, se alternativ ovenfor vedr bussrutene. Bussen er gratis for voksenledere.

Alle med status som pårørende i medlemsregistret, kan be om å få tilsendt passord. Du kan dermed melde deg på via "min side". Dersom du ikke har medlemsnummer i 4H (gjeld ofte nye klubbrådgivere eller andre voksne som ikke er registrert i systemet.) Ta kontakt med 4H-kontoret. Ansatte på kontoret kan skaffe deg et medlemsnummer slik at du kan melde deg på.

I påmeldingen vil du også bli spurt om t-skjortestørrelse. Dette er fordi alle på leiren vil få en t-skjorte som leirminne.

Gå til påmeldingsskjemaet for voksenledere, alumner og arrangører. 

Utfordrende økonomi?

4H Rogaland har fått støtte fra Sparebank1 til å dele ut deltakerstøtte. Opplever du at søknadsskjemaet er stengt - ta kontakt med oss på 4H-kontoret. Vi kan også kontaktes for å finne løsning i forhold til betaling (for eks. avtale at vi sender faktura). 

Frilager.no finnes nå nesten i alle kommuner i Rogaland. Her kan man låne all slags utstyr helt gratis! 

Spørsmål?

Ta kontakt med oss på 4H-kontoret om du har spørsmål rundt fylkesleir. Tamara er den som jobber tettest med leirkomiteen og vet mest. 

4H Fylkesleir trenger flere frivillige

Kanskje er du "gammel 4H-er" og savner leirstemning, latter og litt galskap? Bli med som frivillig! 

Meld interesse i skjemaet vårt. Vi tar kontakt direkte med deg for å avtale dugnadsoppdrag.