Vi åpner for påmelding 2. mai 2023 kl 16.00

Nemda i Vindafjord og Tysvær har gleden av å invitere til Fylkesleir i Nedstrand. Leiren starter fredag ettermiddag og avsluttes søndag ettermiddag. Vi skal bo i telt, men bruker fasiliteter ved Tveit Videregående Skole.

Pris

Påmelding

Reise

Aktiviteter

Søndagens aktivitet

Deltakerstøtte

Voksenleder

Hvem: Fra 12 år og oppover (født i 2011 eller eldre)

Tid: 23. juni - 25. juni

Sted: Tveit Videregående Skole, Nedstrand

Pris: kr 800,- Dette dekker mat, opphold, aktiviteter og leirminne.

Reise: Fellestransport fra sør-fylket blir båt fra Stavanger til Tveit/Nedstrand. Dette koster kr 490,- pr pers. Husk å meld deg på fellestransporten i påmeldingen din.

Informasjon: På denne siden vil du etterhvert finne program, pakkeliste og nytting informasjon. Siden vil bli oppdatert etterhvert som informasjonen blir klar. Følg med.

Påmelding: Fristen for påmelding er 25.05.2023

For å melde deg på trykker du på den grønne Påmeldingsknappen øverst på siden. Du trenger ditt medlemsnummer + passord for å melde deg på. Melde deg på kun ett (1) kurs. Dersom du opplever at det ikke er mulig å melde seg på et kurs er det nok fordi det allerede er fullbooket.

Du vil få en mail med en gang som viser at du er påmeldt.

Mangler passord? Om du mangler passord, kan du be om å få dette på e-post via hjemmesiden. Du må ha e-post adresse registrert i medlemsregisteret. Mangler du dette, kan du be klubbrådgiver om hjelp.

Påmeldingen er personlig og bindende. Dette betyr at dersom du må melde deg av arrangementet etter at påmeldingsfristen er over (25.05.23), må du likevel betale deltakeravgift. Unntaket er dersom du blir syk og kan vise til attest fra legen. Dersom dette skulle skje, må du snarest sende en mail eller ringe til May Lis. Det vil heller ikke være mulig å gi plassen din til noen andre dersom du ikke kan møte selv.

Voksenleder: Husk at alle klubber må ha med 1 voksenleder pr 10. deltaker. Dette er klubbene sitt ansvar å ha på plass innen påmeldingsfristen. 

 Som voksenledere har du ansvar for medlemmene fra din klubb og hjelpe arrangørklubben med enkle oppgaver. Dette er en flott mulighet til å bli kjent med flere voksne og frivillige i 4H.  Viktig at voksenleder melder seg på eget arrangement. Husk å skrive hvilken klubb du har ansvaret for.

Deltakerstøtte: Vi minner om at det er mulig å søke 4H om deltakerstøtte.


Du kan velge mellom disse kjekke aktiviteter på lørdagen:

Matambassadørkurs

Lær å lage smart mat med "Unge kokker" Se mer info på Unge Kokker sin facebookside.

maks 16 deltakere

 

Sjøaktivitet

Her får du mulighet til å prøve forskjellige typer seiling, ro og fiske fra båt.

Segling à A-jolle à optimist jolle 

Sandsgård à Segling råseil + fiske og ro à 100 år gammel à Nordlandsbåt 

Syvert à 6 stk som kan ro i takt  (1 rormann voksen + 6 til å ro)

Robåt à Hardangerfæring 

 

maks 30 deltakere

 

Fjelltur

Vi går en fjelltur til Himakånå, Rogalands svar på Trolltunga. Himakånå ligger på 357 høydemeter, og herfra får du utsikt over Lysevatnet med Nedstrandsfjorden og havet i sør. 

maks 40 deltakere

 

Pizzabaking (FULLT)

Lær å bake ekte italiensk pizza. Her får du lære litt teori om pizzabaking. Deretter lærer du å lage deig, tilberede saus og tilbehør. Til slutt får du lage og spise din egen pizza.

maks 15 deltakere

 

Kunst/Håndarbeid

På dette kurset lærer du å lage en uro i naturmaterialer. Vi skal bruke rekved, kuler, steiner, perler og annet med hull i som pynt til uroen. Uroen kan henges både ute og inne. Kursholder har massevis av rekved, kuler, perler o.l. til alle, men kjekt om dere vil på skattejakt selv og tar med diverse til uroen. Gjenbruksbutikker har masse rare billige smykker som perlesmykker eller smykker med trekuler, smykker med rare og fine anheng som kan demoteres og brukes. Kanskje dere har noe hjemme eller hos besteforeldre, tanter og onkler.

Ha med hammer og avbitertang.

 

maks 12 deltakere

 

Lakseoppdrett

Vi besøker Movi lakseopdrett. Her lærer vi om foring og stell av oppdrettslaks. Vi får også lære om fiskeanatomi med litt skjæring i fisk, samt en innføring i hva Movi og sjømatnæringen har å si for oss i Norge. Her kan det også bli muligheter til å få med seg en hel fersk laksefilet til bake til leiren.

maks 12 deltakere

 

Hima-Grønt

Her besøker vi den økologiske marknadshagen Hima-Grønt i Nedstrand. Vi blir meg å jobber i åkeren, lærer å stelle, høste og pakke forskjellige grønnsaker og bær som dyrkes i hagen. Les mer om Him-Grønt her

maks 4 deltakere

 

Skyting (FULLT)

Vi drar en tur til skytebanen. Her får du prøve rifleskyting og leirdueskyting.

maks 20 deltakere

 

Frisbeegolf

Vi drar på frisbeegolf-banen og får en innføring i frisbeegolf, samt spiller en runde på banen.

maks 32 deltakere

 

Leirbuksemaling

Her dekorerer du din egen leirbukse. Vi maler, tegner og setter vårt eget preg på buksen som vi kan gå med på leiren. Ta med egen bukse. Bukse kan eventuelt kjøpes på leirkontoret på leiren, eller hos fylkeskontoret før leiren.

maks 20 deltakere

 

Brann og Redning

Vi besøker Haugaland brann og redning sin nye brannstasjon på Nedstrand. Her får vi en omvisning og introduksjon til brann og redningstjenesten.

maks 15 deltakere

 

Fiske fra båt 

Vi drar ut med båt, og prøver fiskelykken på Nedstrandsfjorden.

maks 10 deltakere

 

Søndagens aktivitet

Husk å meld deg på Søndagsaktivitet i påmeldingen din!

Besøk i klatreparken Høyt og lavt for de som ønsker. Klatreparken er naboen til leirområdet.

Klatreparken ligger like ved fjorden og alle løypene er inne i skogen (som har over 80 tresorter) og ved fjorden. Her tilbyr de mestring, kjekke løyper og opplevelser for liten og stor.

Løypene er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Alle som skal klatre må delta på opplæringen i klatreparken og sette seg inn i og følge klatreparkens regler.

Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varm av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket.  Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. 

Aktiviteten koster kr 200,- som betales sammen med påmeldingen.

 

Ballspill

For de som ikke ønsker å ta turen i klatreparken blir det satt opp ballspill som aktivitet. 

 

Har du spørsmål?

Ta kontakt med May Lis Jakobsen på e-post

Tlf: 48 21 62 48