Har du ennå ikke bestemt deg for et prosjekt, eller ønsker klubben din å ta en dugnad mot forsøpling?

Hold Norge Rent inviterer til Strandryddeuka 2020. I perioden 5.–20. september arrangeres det ryddeaksjoner over hele Norge, og vi håper dere har lyst til å delta!

Årets vårrydding ble som kjent utsatt grunnet covid-19, og det har vært lite ryddeaktivitet i 2020. Nå har vi en stor jobb å gjøre for å rydde alt som har kommet på avveie i løpet av vinteren, våren og sommeren. Strandryddeuka mobiliserer over 100 000 frivillige, og er en unik mulighet til å bli med i dugnaden mot forsøpling.

Hvordan arrangere en ryddeaksjon?

Det er ikke så mye som skal til for å lage et vellykket ryddearrangement. Det viktigste er å tenke på ryddehansker og sekker, hvordan de frivillige skal komme seg til stedet, og hvordan dere skal håndtere avfallet i etterkant. Velg dere en dato som passer, og ta kontakt med deres lokale avfallsselskap for å avtale hva dere skal gjøre med avfallet etter ryddeaksjonen. Hold Norge Rent deler ut gratis ryddeutstyr til alle som vil bidra. Finn ditt nærmeste hentepunkt i Rydde.

I løpet av de to ukene har vi egne temadager knyttet til blant annet idrettslag, barnehager og skoler, arbeidsplasser, byrom, innland, dykking, mikroplast og strandrydding. La dere gjerne inspirere av disse når dere velger dato for ryddeaksjonen!

Bruk vårt verktøy Rydde for å komme i gang!

Rydde kan du opprette ryddeaksjoner og se forsøplede områder, i tillegg til å finne hentepunkt for ryddeutstyr og avfallsmottak med gratis innlevering av marint avfall. Rydde er også tilgjengelig som app.

Trygg rydding under korona-pandemien

Det er viktig at ryddingen skjer i tråd med myndighetenes råd om smittevern. Ta gjerne en kikk på Hold Norge Rents ryddeveileder, hvor du også finner en guide til trygg rydding.

Tips og råd

- Det beste er å dra ut selv og gjøre seg kjent i området før ryddeaksjonen. Da blir det enklere på selve ryddedagen.

- Registrer funn fra ryddingen i etterkant i Rydde. Da bidrar du til å finne kildene til forsøpling i Norge. Vi anbefaler at alle registrerer antall kilo søppel og antall frivillige. Registrerer du også detaljerte funn, er du en ekte ryddehelt!

- Sjekk ut vår koordinatoroversikt med fylkesvis informasjon om rydding.

- Legg oss gjerne til som medarrangør hvis dere oppretter Facebook-arrangement.

- Alt du trenger å vite om årets ryddedugnad finner du på Hold Norge Rents nettsider.

Spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss på post@holdnorgerent.no.

#holdnorgerent #strandryddeuka