Som en del av folkehelseløftet for barn og unge i Rogaland har Unge Kokker mulighet til å tilby et knippe gratis kursplasser til barn og unge i regionen i uke 40, med økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen.

På våre matlagingskurs får dere opplæring i hva som er smart og sunn mat, hvorfor, hvordan man lager den og hvordan man kan lære det bort til andre man kjenner – som matambassadør. Som matambassadør kan man dele det man har lært om smart mat og hvordan man lager den i form av workshops med laget, klubben, foreningen, vennegjengen eller familien.

Det vil bli gitt teoretisk innføring og praktisk opplæring i sunn mat fra bunnen av, samt anledning til å utfolde seg kreativt på kjøkkenet. Kurset har også fokus på å redusere matsvinn.

 

På våre kurs gjelder følgende:
● Unge Kokker stiller med egen kokk, kursmateriell og råvarer
● Lag, foreninger, klubber eller andre som ønsker kurs, sørger for egnet kurssted, utstyr ( mer informasjon ved påmelding) og tar hånd om påmelding internt. Hvert kurs bør ha 12-14 deltakere.
● Kurset varer i 3 timer, inkludert felles måltid og rydding.
● Det må være minst èn frivillig eller ansatt til stede som hjelper under kurset

Dersom dette høres spennende ut og er noe din klubb, forening eller lag kunne tenke seg å være med på, følg linken under for påmelding:

Påmeldingskjema
 

Plassene fylles opp fortløpende etter “først-til-mølla” prinsippet, så her er det lurt å være raskt ute!
 

Kurset holdes av våre profesjonelle kokker og det gis både teoretisk innføring og praktisk opplæring i sunn mat fra bunnen av. Vi fokuserer også på å redusere matsvinn.

 

Unge Kokker forholder seg til enhver tid gjeldende regler i forbindelse med arrangementer og Covid-19. I begynnelsen av kurset vil kursleder gå gjennom regler og gjennom kurset sørge for at de overholdes. Det skal være trygt for alle å delta på kursene våre. Dersom det skulle bli nødvendig, vil alle innendørs kurs endres til bålmatkurs som kan gjennomføres ute med god avstand.

 

I linken under kan du se film fra:

tidligere kurs vi har hatt

 

bålmat-kurs

 

 

Tilbakemeldinger fra tidligere kurs:

 

“Det var veldig kult, alle likte maten! Vi har fått gode tilbakemeldinger fra foreldre. Har allerede laget oppskriftene på tur, laget laksewrap, vi bruker oppskriftene fra heftet videre. Ungdommene klarer å lage maten selv også de yngste deltakerne deltakerne klarer å lage oppskriftene. Veldig gøy, tusen takk for kurs!” - DNT Stavanger

 

Kursene er støttet av Gjensidigestiftelsen

 

Spøsmål?

Ta kontakt med,

Mathilde Høgh Prestbakmo
Prosjektleder Unge kokker
E-post:
mail@ungekokker.no
Tlf: 994 27 979