Rundt om i det langstrakte landet vårt er det en rekke barn og unge som i disse dager er på utkikk etter en ny fritidsaktivitet. Kanskje 4H er det rette for dem? Da er det tre ting som er veldig viktig – dem må vite at 4H eksisterer, ha hørt om alt det spennende vi gjør og vite at alle er hjertelig velkomne i 4H! Vil du bli 4H-er?

Åpent arrangement i klubben

Alle klubber oppfordres til å ha et åpent arrangement i løpet av august/september. Da kan dere invitere barn og unge i lokalmiljøet deres. Arrangementet kan promoteres via Ungfritid.no.

Skolestartkampanje sammen med Ungfritid.no

Nå i august har Frivillighet Norge en skolestartkampanje for Ungfritid.no. Kampanjen har fokus på hjelpe barn og unge til å finne «sin» fritidsaktivitet.

For denne kampanjen har 4H inngått et samarbeid med Frivillighet Norge. Sammen ønsker vi å øke bevisstheten rundt 4H og muligheten for barn og unge til å bli med hos dere!

I kampanjeperioden kan aktivitetene til din klubb – og som er registrert på Ungfritid.no – promoteres på sosiale medier. Helt gratis.

Hva er Ungfritid.no?

Ungfritid.no er en oppslagstavle der lag, foreninger og organisasjoner kan legge ut fritidsaktiviteter for barn og unge. Nettsiden er for varige aktiviteter, som for eksempel muligheten til å «Bli med i Kongla 4H».

I gjennomsnitt får Ungfritid.no besøk av ca. 10 000 hver måned – 10 000 barn, unge og foresatte som ønsker å finne en fritidsaktivitet de selv eller barnet deres kan bli med på.

Hva må du gjøre?

Dersom dere ønsker å synliggjøre muligheten til å bli med hos dere, kan dere:

  1. Opprette en bruker på Ungfritid.no.
  2. Be om tilgang til din klubb på Ungfritid.no. Se liste over registrerte 4H-organisasjonssider på Ungfritid.no her.
  3. Når du har bedt om tilgang – send en e-post til kontakt@ungfritid.no, så blir du godkjent.
  4. Legg ut aktiviteter på Ungfritid.no.
  5. Send aktivitetslenke til kontakt@ungfritid.no.
  6. Frist for å sende inn lenke og bli promotert: 30. august.

Hvordan legge ut aktivitet?

Når du er pålogget brukeren din på Ungfritid.no og har fått brukertilgang til ditt fylkeslag eller klubb, kan du navigere i menyen til “ny aktivitet” og legge ut fritidsaktiviteter. Mer informasjon: https://www.om.ungfritid.no/opprette-aktiviteter

Hvorfor bør du bli en del av kampanjen?

Målet med kampanjen er å forhåpentligvis gjøre det enklere for barn og unge å finne frem til dere, og styrke posisjonen i nærområdet deres! Vi håper så mange som mulig ønsker å benytte seg av dette tilbudet!

Mer informasjon

Ungfritid.no er finansiert av Kulturdepartementet og Oslo Kommune. Nettsiden driftes av Frivillighet Norge.

Ungfritid.no er helt gratis å bruke!

Ansatte i Ungfritid.no hjelper mer enn gjerne med å legge ut informasjon for dere.

Se eksempel på hvordan Miljøagentene har gjort det.

Invitasjon til møte: Introduksjon til Ungfritid.no

Ungfritid.no og 4H Norge inviterer til Teams-møte mandag 4. september kl. 18:30. Møtet er beregnet for klubbrådgivere, klubbleder eller eventuelt andre i styret. Flott om en eller to fra klubben kan delta. Link til møtet er sendt via Klubbservice 8/2023.

Hilsen Ungfritid.no og 4H Norge