Når du er på tur og har med "rett-i-koppen" drikke og kopp, men mangler noe å røre med, er det greit å ha kniv i sekken, slik at du kan spikke din egen rørepinne.
Lærer du deg å bruke kniven som verktøy, er det nesten ikke grenser for hva du kan spikke til av en trebit. Noe av det enkleste å spikke er en rørepinne.
Det er lett å skjære i ferskt tre, så det går fort å spikke en slik rørepinne. Like fort som å spikke en grillpinne. Hvis du har god tid, og har lyst til å dekorere pinnen med litt mønster i barken, kan du få en veldig fin pinne som du kan ta vare på og ha i sekken til neste tur.
Du skal i utgangspunktet spørre grunneieren om lov til å ta materiale til å spikke av, men unge bjørketrær vokser "som ugras" i plantefelt, og er som regel ikke noe problem å ta.
Utstyrsliste:
- Kniv (og den må være skarp)
- En ung bjørk eller en grein som er 15 - 20 cm lang og litt tykkere enn tommelen din.
Oppdraget er innsendt av Anne Grete