Av og til så går ikke alt etter planen, og man får ikke gjennomført et oppdrag man planla å få gjort. I 4H tenker vi at dette er en naturlig del av å lære ved å gjøre – og det er helt greit!

Hvis man ikke har gjennomført et oppdrag er det tre ting man må gjøre:

 • Kladd
  Skriv et par stikkord i tekstboksen "Kladd" om hvorfor oppdraget ikke ble gjennomført. Når man skal evaluere prosjektet, kan man ta en titt på disse notatene for å fortelle om hva som ikke gikk etter planen og hvorfor.
   
 • Snakk med klubbrådgiver
  Hvis man ikke får gjennomført nok oppdrag (se anbefalte løp under "Om oppdrag"), kan det hende at prosjektet står i fare for å ikke bli godkjent. Derfor er det lurt å snakke med klubbrådgiver om det er noe annet man kan gjøre istedenfor oppdraget som ikke ble gjennomført. Bli enige om hva som eventuelt skal gjøres istedenfor, og skriv det inn i tekstboksen "Kladd" på det oppdraget som ikke ble gjennomført. Når man skal evaluere prosjektet, kan man ta en titt på disse notatene for å fortelle om hva man gjorde istedenfor det opprinnelige oppdraget og hvorfor.
   
 • Status for oppdraget
  Man må krysse av for at man ikke har gjennomført oppdraget på gjennomføringssidene. Velg "Dette oppdraget ble ikke gjennomført, og skal ikke tas med i visningen av prosjektet" og trykk lagre. Da vil oppdraget fjernes fra det endelige prosjektet som man leverer til godkjenning.
   

Husk å skrive om hvorfor oppdraget ikke ble gjennomført under evalueringen av prosjektet (lenke kommer).