For å kunne melde seg på gårdsleiren (sommerklubb) må du først være innlogget som medlem. Dersom du er medlem i en 4H-klubb fra før bruker medlemsnummeret ditt og logger deg inn som vanlig. Om du ikke er medlem i en klubb fra før, melder du deg først inn som arrangementmedlem under «Bli med i 4H». Videre velger du den sommerklubben du skal bli med på. Når du melder deg inn i 4H må medlemskapet først godkjennes av 4H Norge. Dette gjøres manuelt, og det kan derfor noen ganger ta litt tid før du får tilsendt medlemsnummer. Når du mottar dette kan logge deg inn oppe til høyre på hjemmesiden, og melde deg på arrangementet du ønsker å delta på.

 

Informasjon

 

27. juni – 1. juli

mandag – fredag  kl. 8.15 – 16.00

Aldersgruppe:

7 – 10 år (også 6-åringer som er ferdige med første klasse)

Pris:

2500,-

Påmeldingsfrist:

15 mai. 

 

Om leiren:

På 4H-gården Medtigården på Ljønes får barna mulighet til å delta på gårdens- og naturens rytme. Hver morgen og ettermiddag må dyrene mates, noe barna sammen med lederne har ansvaret for. Sammen med lederne Irmelin Kristoffersen og Karlotte Bjune Pedersen skal barna få være sammen med dyrene, oppleve den vakre naturen på Ljønes, gå tur i marka, og lære seg å ta nytte av naturen til matlaging. 

 

Barna får lære om: 

  • Spiselige bær og planter
  • Lage syltetøy
  • Kjerning av smør 
  • Hvordan ta i bruk tang i matlaging
  • Baking
  • Vikinggraver og historier

 

Det blir to matpauser i løpet av dagen. Ta med matpakker og drikke. I tillegg lager vi mat og drikke fra naturen som dere kan smake på.

 

Det er en forutsetning at påmeldte barn kan fungere i en gruppe med 10 barn og en leder.

 

Om Ljønes og Medtigården: 

4H-gården Medtigården er en økologisk sauegård som ligger på Ljønes. Den ligger nært havet, og nært utmarka, med rike naturressurser i alle retninger. Bygda har en rik historie, og aktivitet på Medtigården kan spores tilbake til vikingetiden. Den drives i dag av Eirin Ingeborg Bjune, som på gården tar imot besøk fra barn og eldre året rundt. 

 

Dyr på gården: spælsau, pelssau, kaniner, høner, hund og katt. 

 

Lederne: 

Begge lederne har gått naturbrukslinja i Mosjøen, og møtte hverandre der. Karlotte Bjune Pedersen er oppvokst på gården og var leder på fjorårets leir. Irmelin Kristoffersen er fra en geitegård i Beiarn og tar lærerutdanninga på Nord Universtitet. Begge var ledere på fjorårets leir.

 

Kontaktpersoner:

Karlotte Bjune Pedersen: 46 78 94 56

karlottebjunepedersen@gmail.com

 

Irmelin Kristoffersen: 96 04 36 63

irmelinogbjork@gmail.com

 

Følg oss på instagram: 

@hanegalleir

 

Deltagerstøtte

Økonomi skal ikke være en hindring for å delta på 4H sine aktiviteter – alle som vil, skal være med. Det er nå mulig å søke om deltakerstøtte for aktiviteter og prosjekt. Søk deltagerstøtte her

Påmelding:

Du melder deg på elektronisk påmelding via 4Hs hjemmeside www.4h.no.   Velg ditt fylke, klikk på arrangement, velg ønsket uke og fyll ut alle opplysninger. Er det forhold vi burde vite om må det gis beskjed ved påmelding. Eks: allergi, sykdom, og lignende. Påmeldingen er bindende.

Betaling:

Hanegal gårdsleir arrangeres av Medtigården 4H-gård i samarbeid med 4H Nordland, og det koster kr. 2500,- pr uke. Beløpet består av deltakeravgift kr. 2400,- og medlemskap i 4H Norge kr. 100,-. Medlemskapet er et såkalt arrangementsmedlemskap, som registreres under 4H Nordland og gjelder fram til 31.12.22. Det gir bl.a. en ekstra forsikringsdekning, informasjon fra 4H-klubbene og medlemsbladet Aktivitet ut året. Medlemmer i 4H-klubben betaler ikke dette. Beløpene må betales før deltakelse i sommerklubben. Faktura kommer på e-post.