4H Nordland inviterer til årsmøte og storkurs på Sjunkhatten leirskole i Bodø!

VIKTIG! Ved påmelding må du skrive når og hvordan du kommer, og avreisetidspunkt på søndag. Dette gjør du under "Fritekst". Huk også av for om du trenger skyss fra Tverlandet og opp til leirskolen.

I år avholdes årsmøtet på Sjunkhatten leirskole som ligger 20 minutter utenfor Bodø. Leirskolen ligger i flotte omgivelser på Vatnet, og har alle fasiliteter. 

Deltakerne på årsmøtet innlosjeres på flermannsrom på Sjunkhatten leirskole i Vatnlia utenfor Bodø. Leirskolen ligger ca. 10 minutts kjøretur unna Tverlandet, hvor det er både tog- og buss stopp. Det blir mulighet for henting på Tverlandet for de som ikke kommer med bil selv. Alle måltider er inkludert, og det vil være mulighet for å smøre matpakke før hjemturen søndag. Det blir servert sunn og god mat, og frukt vil være tilgjengelig gjennom hele helga slik at det ikke blir nødvendig med godteri og brus.

Leirskolen ligger i Vatnlia øst for Bodø by og har en kapasitet til 60 elever. Det er stort uteområde med lavvo og grillmuligheter og stor spisesal inne i hovedbygget. Det er flere soverom med to-flermannsrom og senger med dyner og pute. Deltakerne trenger derfor kun å ta med seg sengetøy og håndduk i tillegg til godt skifte og varme uteklær. For nærmere info, vennligst se pakkeliste.

http://www.nordlandsnatur.no/vatnlia/ - se mer om leirskolen her.

 

Kostnader

Deltakeravgift for hele årsmøtehelgen er kroner 600 og faktureres av 4H sentralt. Det er gratis hvis noen kun velger å delta på årsmøtet og for alumner som deltar i arrangementskomiteen. (dette må avtales)

 

Informasjon til 4H-klubbene

Vi ønsker deltakere fra alle klubber til årsmøtehelgen! Deltakerne bør være 10 år eller eldre, yngre deltakere skal avklares med fylkeskontoret. Klubben kan sende hele styret om de ønsker dette, men det må velges ut to stemmeberettigede for hver klubb. Hver 4H-klubb stiller med 2 representanter med stemmerett på fylkesårsmøtet.

«Normalvedtektene for 4H-klubber sier at den ene av disse bør være et medlem i alderen 10-19 år, og den andre et alumnmedlem fra 4H-klubben eller en klubbrådgiver.»

 

Informasjon til alumnklubben

Alumnklubben kan stille med to deltakere med stemmerett på fylkesårsmøtet i tillegg til observatører. 

 

Informasjon til 4H-gårdene

4H-gårdene kan til sammen stille med en deltaker med stemmerett på fylkesårsmøtet. De øvrige 4H-gårdene kan møte med observatørstatus.

 

Informasjon til arrangementsmedlemmene

Deltakerne på Sommerklubbene i fylket meldte seg inn i 4H som arrangements-medlemmer. Disse gjøres kjent med innkallingen via 4H Nordland sin nettside. Ifølge vedtektene til 4H Nordland kan to av de oppmøtte arrangementsmedlemmene ha stemmerett på fylkesårsmøtet. Hvem som skal ha stemmerett avgjøres under konstitueringen av møtet.

 

Informasjon til medlemsorganisasjonene

Innkallingen sendes til hovedkontoret/fylkeslaget for medlemsorganisasjonene i 4H Norge. Medlemsorganisasjonene deltar med tale- og forslagsrett, men uten stemmerett.

 

Saksliste til årsmøtet lørdag og søndag:

 1. Åpning ved årsmøteordfører
 2. Hilsninger til årsmøtet
 3. Konstituering. Opprop, godkjenning av innkalling og saksliste, godkjenning av forretningsorden, valg av to referenter, valg av to til å signere protokollen og valg av tellekorps.
 4. Årsmelding 2022
 5. Regnskap 2022
 6. Årsplan for 2024
 7. Budsjett for 2024
 8. Handlingsplan
 9. Innkomne saker (frist 1.mars)
 10. Årsmøteuttalelser (tas opp fredag kveld)
 11. Tilsetting av revisor
 12. Valg
 13. Avslutning ved ny valgt leder og årsmøteordfører

 

Mer praktisk info

Deltakeravgiften dekker alle aktiviteter og måltider i helga. Årsmøtedeltakerne får alle sakspapirene tilsendt så snart fylkesstyret har ferdigbehandlet sakene. Start og slutt er fredag 17.mars klokka 18 til søndag 19.mars klokka 12. Si ifra om ankomst- og avreisetidspunkt. Reise til Bodø ordner hver klubb for seg selv. Sjunkhatten leirskole ligger ved Vatnvatnet ved Tverlandet, og 4H Nordland ordner transport fra sentrum og tverlandet. Si ifra om allergi, medisiner du er avhengig av eller andre ting arrangøren bør kjenne til når du melder deg på. Vi tilrettelegger!


Program 

Fredag

 

17:00-18:00

Ankomst og registrering

18:00 – 20:00

Informasjon, mat og bli-kjent aktiviteter

20:00 - 20:30

Foredrag med ekspedisjonsjenta Amy Mir

20:30 – 21:00

Kveldsmat

21: 00 – 21:45

Årsmøtekurs

21:45 – 23.00

Mingletid

23:00- 23: 30

Kveldstell, stille på rommet 23:30

Lørdag

 
   

08.30 - 09:00

Vekking og morgenstell

09:00 – 09:45

Frokost

09:45 – 10:00

Påkledning til Storkurs ute

10:00 - 15:00

Storkurs med Amy Mir. Internasjonal turmat (inkl. lunsj kl 12.00)

15:00 – 16:00

Pause og klargjøring til Årsmøte

16:00 - 18:30

Årsmøte

19:00-23:30

Årsmøtemiddag og aktiviteter. Vi feirer 70-års jubileum!

23:00- 00:00

Avslutning og kveldsstell

00:00

Stille på rommet

Søndag

 

07:30- 08:15

Vekking og rydding av rommene

08:15 - 09:00

Frokost

09:15 – 12:00

Årsmøte

12:00:13:00

Lunsj og hjemreise

 

Storkurs med Ekspedisjonsjenta Amy Mir!

I år er vi så heldige å få besøk av eventyrer Amy Mir på storkurs. Hun skal lære oss å lage pakistansk mat på bål, og fortelle oss om sine ekspedisjoner og eventyr. På storkurs i år kan vi love deg inspirasjon, utfordringer, læring, farger, kultur og natur!  Vi skal være ute og i storlavvoen, så ta med godt med klær.

Amy Mir  turliv

Foto: Amy Mir

Les mer om Amy Mir på hennes hjemmeside og Facebook  og følg henne på instagram ;D!

 

70-års jubileum

Vi feirer 70-års jubileum i 4H Nordland denne årsmøtehelga. Det blir mange morsommme og sosiale aktiviteter. Blant annet silent disco! Ta med 70-talls klær til utkledning på årsmøtemiddagen. Se egen invitasjon til jubileet som ligger som eget vedlegg i samme e-post som innkallingen.

 

Kursregler


Alle må registrere seg ved ankomst. Vi vil være til stede fra kl. 17.00 fredag.

 1. Alle må gi beskjed til voksen/ teknisk komité om de må forlate kursstedet eller en av aktivitetene.
 2. 4H Nordland ønsker ikke at det skal spises og drikkes godteri eller brus denne helga. Vi kjøper inn god og sunn mat, og det vil bli servert frukt regelmessig. Energidrikk/koffeindrikk er ikke tillatt.
 3. Søppel er alles ansvar og rommene blir ryddet på dugnad. Vi har ingen voksne som rydder for oss. Pass godt på egne saker og få alt med deg hjem på søndag. Merk tingene dine med navn.
 4. 4H-erne er veldig gode venner, men alle skal sette sine egne grenser for «kos og klem». Gi beskjed om det er noe du ikke liker.
 5. Tulling og erting er bare morsomt hvis begge parter synes det er morsomt. Gi beskjed hvis noe plager deg.
 6. Røyking tillates ikke på området. Det er totalforbud mot bruk av rusmidler. Overtredelse av dette vil føre til hjemsending på egen regning. Tenk gjennom hva disse punktene betyr for deg.
 7. De store medlemmene er forbilder for de yngste og skal gå foran med gode eksempler. Det betyr mye for yngre deltakere at de eldre 4H-erne er aktivt med og er hyggelige mennesker med en inkluderende omgangstone.
 8. Både store og små møter presist og deltar på alle felles aktiviteter. La mobilen hvile mest mulig denne helga.
 9. Dersom det skjer noe galt, har vi beredskapsplan som de voksne/aktivitetslederne gjøres kjent med første kveld. Vi har voksne nattevakter som går brannrunder.
 10. Vi voksne stiller opp for både store og små hele kurset om dere trenger oss. Det er du som kursdeltaker som definerer hva som er viktig av små og store hendelser. Har du hjemlengsel, er småsyk, forelska, sint, frustrert eller superglad; ta kontakt og gi beskjed slik at vi kan ordne opp i det meste der og da.

 

Pakkeliste

 • Pute, dynetrekk og laken til sengene på leirskolen (trenger ikke sovepose og liggeunderlag i år)  
 • Innesko og klær som er gode til aktiviteter ute og inne  
 • Discoantrekk til årsmøtemiddag og 70-talls disco
 • Håndkle og toalettsaker  
 • Uteklær og -sko  
 • Skrivesaker  
 • Sakspapirer

 

Velkommen til årsmøte!

Ta gjerne kontakt om du lurer på noe:

Arrangementskomité:

Brage Nyheim – 458 06 403

Miriam Ottesen – 416 73 752

Fylkeskontoret:

Ingeborg Tangeraas- ingeborg.tangeraas@4h.no

Marte Brekke- marte.brekke@4h.no