Nye retningslinjer fra 4H Norge

7. september kom 4H Norge med nye retningslinjer om hvordan vi forholder oss til korona. Det er blant annet åpnet for lokale arrangement med inntil 100 deltakere. For 101-200 deltakere må klubbene søke til 4H Norge. 4H forholder seg til og følger til enhver tid de nasjonale retningslinjene som helsemyndighetene legger. Les de nye retningslinjene her.

 

Høstfest i klubbene

Mange klubber er sikkert å gang med å planlegge årets høstfest. Det har jo vært et spesielt år, og vi forstår at det kan være vanskelig å vurdere prosjekter i 2020 nettopp på grunn av dette. 4H har derfor laget en liten veileder som kanskje kan være til hjelp med dette arbeidet. Ta en titt på den her. Høstfestmerkene bestilles via nettbutikken til 4H. Dersom noen av medlemmene skal ha plakett i år, trenger vi beskjed snarest. Send mail til marte.brekke@4h.no med navn på medlemmet og hvilken adresse plaketten skal sendes til. Ta kontakt om det er noe dere lurer på i forbindelse med prosjekter og høstfest.

 

 

Landsmøte 2020

 

I år avholdes Landsmøtet på Gardemoen 18-20 september. Therese og Grete fra fylkesstyret representer 4H Nordland på Landsmøtet som finner sted hvert 2 år. Her skal de være med å bestemme hvordan 4H skal utvikle seg videre, stemme inn nye 4H-ere til sentralstyret, se på vedtekter, uttalelser og feire årets 4H-gård. 

Landsmøtet er 4H sitt øverste beslutningsorgan og vi ønsker Grete og Therese lykke til!

Her kan du lese alt om landsmøtet .

 

 

Frifondmidler

 

Klubber som mottok Frifond-midler desember 2019, har frist til å bruke opp midlene frem til 1 desember 2020. Beløpet som ble utbetalt, finnes på min side under årsmelding.

Har dere spørsmål om dette så ta kontakt  med : Marianne.hansen@4h.no

 

 

Høstmedlemskap

 

Alle som melder seg inn i 4H resten av dette året får neste års kontingent på kjøpet. Det er veldig viktig at de betaler årets kontingent før årsskifte, men de slipper altså å betale for 2021.

 

 

Koronavennlige leker

 

Flere synes det kan være ei utfordring å finne på gode og korona-trygge aktiviteter i klubbene. Her kommer noen forslag til leker som fungerer med avstand: «Hi, ha ho», Boksen går, sheriff, spikking, strandrydding, refleksløype og natursti. Naturmoteplass.no har mange fine forslag til aktiviteter. Sjekk ut siden her.

 

Fylkesstyremøte i Sandnessjøen

Helga 25-27 september møtes endelig fylkesstyret og ansatte i 4H Nordland i Sandnessjøen. Ledere og klubbrådgivere har fått invitasjon til samlingen, og vi håper at så mange som mulig vil delta på denne trivelige helga i Sandnessjøen. Dersom du ikke har fått meldt deg på enda, så ring eller send mail til Ingeborg Tangeraas- ingeborg.tangeraas@4h.no, 95974242.


Digital møteplass-Barentsregionen

 

Den digitale møteplassen på facebook har nå vært en plattform hvor klubbene i Russland og klubber i Nord-Norge kan utveksle erfaringer og gi et innblikk i hverandres aktiviteter og opplegg. Prosjektet avsluttes i utgangspunktet 1.oktober, men både de russiske klubbene og norske klubber ønsker å fortsette utvekslingen på facebook-sida. Vi håper at så mange klubber som mulig fra Nordland også vil være med i gruppa og dele av sin 4H-hverdag. Sjekk ut sida her .

 

 

Klubbrådgiversamling

 

28. september kl. 19.00 er det ny digital klubbrådgiversamling i Teams. Tema for dette møtet blir årsmøter, Barentssamarbeidet, regionsamlinger med klubbrådgivere og klubbstyrer, gjennomføring av høstfester og aktiviteter med avstand. Vi ønsker at det stiller noen fra hver klubb. Om ikke klubbrådgiver A kan stille, så avtal med noen andre i klubben. Invitasjon kommer på e-post. Gleder oss til å se dere! Vel møtt.


Viktige datoer

 

18-20.september- Landsmøte 2020

28.september- Klubbrådgiversamling i Teams kl. 19.00

1.desember- frist for rapportering av bruk av frifondmidler. Ny frist, viktig!

1.desember- frist for årsmelding og årsrapport i medlemsregisteret. Ny frist, viktig!