Myndighetene har avlyst alle kulturarrangement fram til 15. juni. Selv om leiren skulle vært etter 15. juni, tyder myndighetenes signaler hittil på at det som et minimum vil stilles strenge hygienekrav også utover sommeren. Landsleiren i Bodø ville samlet over 800 deltakere og frivillige på et lite område i en uke, og erfaringene fra svineinfluensautbruddet på nordisk 4H-leir i 2009 viser at det er vanskelig å forhindre smitte på et slikt arrangement. Vi retter oss derfor etter myndighetenes signaler, og gjør vår del i dugnaden for å redusere epidemien.

Også alle andre store 4H-arrangement er avlyst fram til 1. september.

Vi i 4H Nordland syns det er leit at vi ikke kan invitere 4H-vennene våre hit i juli, men gleder oss til vi kan møtes igjen ved en senere anledning.

– Jeg ønsker å takke komiteen, ansatte og alle frivillige som har stått på for å lage fantastiske minner i sommer, sier Grete Nytrøen Kvavik, leder i 4H Nordland.

– Til sist vil jeg beklage til alle som hadde gledet seg til leir. Vi håper dere forstår hvorfor dette er nødvendig, og gleder oss til nordisk 4H-leir i Sverige i 2021 og landsleir i Sogn og Fjordane i 2022. Hold ut!


Kontakt for media:

  • Generalsekretær Signe Lindbråten, tlf. 932 22 335
  • Fylkesstyreleder Grete Nytrøen Kvavik, tlf. 482 49 896