Skal du/dere bruke oppdrag fra oppdragsbanken, er det tre måter å gjøre det på:
 

  1. Legg til oppdrag fra oppdragsbanken (enkleste måte): Se etter spennende oppdrag inne i oppdragsbanken. Vi anbefaler å bruke både filter og fritekstsøk for å finne frem til ønskede oppdrag. Når du/dere har funnet et ønsket oppdrag, trykk på den grønne knappen "Legg til i mitt prosjekt" inne på oppdragsbeskrivelsen. Oppdragene som blir valgt, vil dukke opp under "Valgte oppdrag" i planen for prosjektet. Husk at du/dere må være logget på 4h.no for at dette skal fungere.
     
  2. Bruk "Søk" i planen (litt vanskeligere): Når man planlegger prosjektet og er på steget "Oppdrag", trykk på den gule knappen "Søk i Oppdragsbanken". Bruk filter og fritekstsøk for å finne frem til ønskede oppdrag, og trykk på "Søk". Da dukker det opp en enkel liste med tittelen over alle oppdrag som passer til søket. Trykk på "Velg oppdrag" for å legge til i prosjektet. Husk at denne måten egner seg best hvis du allerede vet hvilke oppdrag du ønsker å gjennomføre, og husker tittelen på dem. Hvis du ikke er helt sikker, anbefaler vi å følge måten beskrevet under punkt 1 eller punkt 3.
     
  3. Favorittmerking av oppdrag (nyttig måte): Hvis man ikke har bestemt seg helt, men er interessert i noen oppdrag og vil ikke glemme dem, er mulig å favorittmerke dem inne i oppdragsbanken. Dette gjøres ved å trykke på den hvite firkløveren oppe i høyre hjørne på bildet av oppdraget. Når firkløveren er grønn, er den favorittmerket. Husk at du/dere må være logget på 4h.no for at dette skal fungere. Man finner igjen de favorittmerkede oppdragene inne på planen i prosjektet, under delen om "Oppdrag". Trykk på den gule knappen "Søk i oppdragsbanken", kryss av for "Mine favoritter" og trykk på "Søk". Da dukker det opp en enkel liste med tittelen over alle favorittmerkede oppdrag. Når du/dere har bestemt dere for hvilke av disse som skal med i prosjektet, trykk på "Velg oppdrag" for å legge til i planen.