Estland


Estland har en rik historie og etter frigjøringen har utviklingen vært stor. Store er også variasjonene her kan du få alt fra slott til fattigdom, by og landsbygd. Vertsfamiliene kan være både bønder og «vanlige» familier på landsbygda, og de forventer at du hjelper til der du kan på linje med andre familiemedlemmer. I Estland samarbeider vi med Estlands 4H.

Alder: for deg mellom 18 og 26 år.
Lengde på opphold: 3 til 6 uker. 
Vertsfamilie: Du bytter vertsfamilie hve3r eller hver andre uke.
Ankomst: Estlands 4H er fleksible på ankomstdato mellom 16. juni – 16. juli.


Nord Irland


Nord Irland er et spennende og lite land. Det går inn under Storbritannia, selv om de deler øy med republikken Irland. Arealmessig er landet litt større enn regionen Salten i Nordland. Landet er delt inn i seks «counties», det er veldig grønt og frodig og har en spennende historie. Høyeste fjellet deres ligger i fjellkjeden Mourne, og er 849 m høyt… I Nord Irland samarbeider vi med Young farmers.
Alder: for deg mellom 18 – 26 år.

Lengde på opphold: 3 uker.
Vertsfamilie: du bytter vertsfamilie gjennomsnittlig hver uke.
Ankomst: juni (i forbindelse med ankomstdager i regi av vertsorganisasjonen), dato er pr dd ikke fastsatt av Nord Irland.


Sveits


Sveits er et lite land som ligger sentralt i Europa som byr på alper og frodig landskap. Landet er delt opp i 26 kantoner og du kan se hus og gårder bygd overalt, også oppå fjellene. Det er fire offisielle språk i sveits: tysk, fransk, italiensk og retoromansk. Den tyske varianten som snakkes kalles sveitsertysk og er ganske ulikt høytysk. Vertsfamilien bor som regel på gård og som en del av familien, forventes at du hjelper til med det som skal gjøres. I Sveits samarbeider vi med den sveitsiske IFYE-klubben.
Alder: 18 – 30 år.

Lengde på opphold: 6 uker - 3 måneder.
Vertsfamilie: du bor i hver vertsfamilie i alt fra 1 til 4 uker.
Ankomst: juni, dato og ankomststed for obligatorisk ankomsthelg er pr dd ikke fastsatt av Sveits.


Tyskland


Tyskland har både høye fjell, dype daler og flate landskap. I vertsfamiliene inkluderes du i familiens gjøremål og ofte havner du på en gård på landsbygda, men med godt utbygd kollektivnett tar du deg lett inn til nærmeste by. I Tyskland samarbeider vi med den tyske IFYE-klubben.

Alder: for deg mellom 18 – 29 år.
Lengde på opphold: 6 – 12 uker.
Vertsfamilie: Du bytter vertsfamilie hver 2. til 3. uke.
Ankomst: juni, dato og ankomststed er pr dd ikke fastsatt av Tyskland.


USA


Vil du oppleve landet der 4H startet? USA byr på utrolig store variasjoner og muligheter både når det kommer til avstander, landskap, kultur og mennesker! Som IFYE i USA bor du som oftest på gårder med aktiv produksjon og må være innstilt på  å ta i ett tak der det trengs. I USA samarbeider vi med den amerikanske IFYE-klubben.

Alder: for deg mellom 19 – 30 år.
Lengde på opphold: 8 – 12 uker.
Vertsfamilier: Du bytter vertsfamilie ca hver 2. eller 3. uke.
Ankomst/hjemreise: Dulles int’l airport 15.juni, obligatoriskankomsthelg i Washington DC, videre til vertsstat 18. juni. 
Merk: Du står for kostnad fra Washington DC og til vertsstat. Hjemreise bestiller du fra vertstat. 


Østerrike


Østerrike er et lite land i midten av Europa. De lever av skog, jordbruk, industri og vindyrking, og har også saltgruver. Østerrike er fylt av slott og flotte vinmarker, og den vestlige delen av landet er prydet med alper og fossefall. I Østerrike samarbeider vi med Landjugend.

Alder: for deg mellom 18 – 26 år.
Lengde på opphold: 3 – 6 uker.
Vertsfamilie: du bytter vertsfamilie hver til annenhver uke.
Ankomst: Østerrike har obligatoriske ankomstdager for alle innreisende IFYE-er men har pr dd ikke fastsatt dato for ankomst.