Opplev nærnaturen gjennom "Årstidens oppdrag" og bli med i trekningen av nytt friluftslivutstyr!

Når verden våkner fra vinterdvalen og skaper nytt liv om våren, får vi mange flotte muligheter til å oppleve nærnaturen og lære ved å gjøre ute. Derfor har vi satt sammen en rekke ulike oppdrag som kan brukes til å utforske naturen om våren. Oppdragene kan gjennomføres som en fritidsaktivitet eller som del av et 4H-prosjekt – det er opp til deg!

For å gjøre det enklere å velge ut hvilke oppdrag som passer deg og ditt nærmiljø best, har vi delt dem inn i fire friluftslivarenaer: I skogen, på fjellet, ved kysten/vannet og i nærmiljøet rundt huset. I tillegg foreslår vi andre oppdrag som også kan passe godt til denne årstiden.

Her er våre forslag til hvordan du kan lære ved å gjøre i naturen om våren:

 

Konkurranse

Ønsker du å vinne nytt friluftslivutstyr? Vi trekker vinnere blant alle som sender inn bilder og/eller videoer fra minst ett gjennomført oppdrag pr. årstid (se oppdrag i tabellen over). Send inn dine bidrag via dette konkurranseskjemaet eller på e-post til friluft@4h.no (merkes med «Årstidens oppdrag – konkurranse», må inkludere svar på alle spørsmål som ligger i konkurranseskjemaet).

Frist for å sende inn bidrag for vårens oppdrag: 31. mai.
Trekning skjer 1. juni, vinner kontaktes og annonseres fortløpende etter dette.


Med «Årstidens oppdrag» ønsker 4H Norge å løfte frem sesongbasert og lavterskel friluftsliv i nærmiljøet, som kan få barn, unge og deres familier ut i naturen året rundt. Prosjektet er støttet økonomisk av Kulturdepartementet og Miljødirektoratet.

 

Konkurranseskjema Årstidens oppdrag

Skriv inn navn på oppdraget/oppdragene.
Du kan laste opp flere filer.

Innsendte skjema med personopplysninger vil bli behandlet i tråd med gjeldende retningslinjer for GDPR.