Opplev nærnaturen gjennom «Årstidens oppdrag» og bli med i trekningen av nytt friluftslivutstyr!

Sommeren er den lyseste og varmeste av de fire årstidene og er favorittårstiden til veldig mange. Kanskje det er på grunn av sommerferien, som gir oss så gode muligheter for å leke og lære ute i naturen? Mange pleier å bade, sykle, lyse etter krabbe, gå turer i nærområdet, fiske, ha vannkrig eller plukke fine blomster i sommerferien. Men hva med å bruke ferien på å lære seg noe nytt?

4H utfordrer DEG til å gjennomføre minst ett av oppdragene i tabellen under i løpet av sommeren! Vi har satt sammen en rekke ulike oppdrag som kan brukes til å oppleve nærnaturen og lære ved å gjøre ute. Oppdragene kan gjennomføres som en fritidsaktivitet eller som del av et 4H-prosjekt – det er opp til deg!

For å gjøre det enklere å velge ut hvilke oppdrag som passer deg og ditt nærmiljø best, har vi delt dem inn i fire friluftslivarenaer: I skogen, på fjellet, ved kysten/vannet og i nærmiljøet rundt huset. I tillegg foreslår vi andre oppdrag som også kan passe godt til denne årstiden.

Her er våre forslag til hvordan du kan lære ved å gjøre i naturen om sommeren:

 

Konkurranse

Ønsker du å vinne nytt friluftslivutstyr? Vi trekker vinnere blant alle som sender inn bilder og/eller videoer fra minst ett gjennomført oppdrag pr. årstid (se oppdrag i tabellen over). Send inn dine bidrag via dette konkurranseskjemaet eller på e-post til friluft@4h.no (merkes med «Årstidens oppdrag – konkurranse», må inkludere svar på alle spørsmål som ligger i konkurranseskjemaet).

Frist for å sende inn bidrag for sommerens oppdrag: 31. august.
Trekning skjer 1. september, vinner kontaktes og annonseres fortløpende etter dette.


Med «Årstidens oppdrag» ønsker 4H Norge å løfte frem sesongbasert og lavterskel friluftsliv i nærmiljøet, som kan få barn, unge og deres familier ut i naturen året rundt. Prosjektet er støttet økonomisk av Kulturdepartementet og Miljødirektoratet.

 

Konkurranseskjema Årstidens oppdrag

Skriv inn navn på oppdraget/oppdragene.
Du kan laste opp flere filer.

Innsendte skjema med personopplysninger vil bli behandlet i tråd med gjeldende retningslinjer for GDPR.