Opplev nærnaturen gjennom «Årstidens oppdrag» og bli med i trekningen av nytt friluftslivutstyr!

Høsten er en fin årstid for å lære ved å gjøre ute i naturen. Vi får oppleve at naturen endrer farger og at dyr forbereder seg til vinteren. Samtidig vokser det frem mye spennende i skogen, som sopp og ulike bær. De som har dyrket frukt og grønnsaker kan også glede seg til å høste inn kortreist mat.

Derfor har 4H satt sammen en rekke ulike oppdrag som kan brukes til å utforske naturen om høsten, og vi utfordrer DEG til å gjennomføre minst ett av oppdragene i tabellen under. Oppdragene kan gjennomføres som en fritidsaktivitet eller som del av et 4H-prosjekt – det er opp til deg!

For å gjøre det enklere å velge ut hvilke oppdrag som passer deg og ditt nærmiljø best, har vi delt dem inn i fire friluftslivarenaer: I skogen, på fjellet, ved kysten/vannet og i nærmiljøet rundt huset. I tillegg foreslår vi andre oppdrag som også kan passe godt til denne årstiden.

Her er våre forslag til hvordan du kan lære ved å gjøre i naturen om høsten:

 

Konkurranse

Ønsker du å vinne nytt friluftslivutstyr? Vi trekker vinnere blant alle som sender inn bilder og/eller videoer fra minst ett gjennomført oppdrag pr. årstid (se oppdrag i tabellen over). Send inn dine bidrag via dette konkurranseskjemaet eller på e-post til friluft@4h.no (merkes med «Årstidens oppdrag – konkurranse», må inkludere svar på alle spørsmål som ligger i konkurranseskjemaet).

Frist for å sende inn bidrag for høstens oppdrag: 30. november.
Trekning skjer 1. desember, vinner kontaktes og annonseres fortløpende etter dette.


Med «Årstidens oppdrag» ønsker 4H Norge å løfte frem sesongbasert og lavterskel friluftsliv i nærmiljøet, som kan få barn, unge og deres familier ut i naturen året rundt. Prosjektet er støttet økonomisk av Kulturdepartementet og Miljødirektoratet.

 

Konkurranseskjema Årstidens oppdrag

Skriv inn navn på oppdraget/oppdragene.
Du kan laste opp flere filer.

Innsendte skjema med personopplysninger vil bli behandlet i tråd med gjeldende retningslinjer for GDPR.