Unge Kokker inviterer frivillige organisasjoner til Smartmatkurs igjen! 

Unge Kokker skal reise i oktober i området ved Haugesund, Karmøy, Tysvær, Bokn og Vindafjord, før de drar videre til Sauda, Suldal, Hjelmeland og Forsand og til slutt Strand, Rennesøy og Finnøy. Påmelding til kurs i oktober kan gjøres her: https://forms.gle/EJEszdUJ3QGTPGNL9

I november starter Unge Kokker reiseruta ved Stavanger, Randaberg og sola, før de drar videre til Sandnes, Klepp, Time, Gjesdal og Hå, og avslutter i området rundt Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal. Påmelding til kurs i november kan gjøres her: https://forms.gle/8P3UiSgqy8xSr9BM8

Her er en video fra tidligere kurs Unge Kokker har hatt i Rogaland.

 

 

Som en del av folkehelseløftet for barn og unge på fritid i Rogaland bidrar Unge Kokker i 2020 med 700 gratis kursplasser for frivillige lag og organisasjoner. Her vil barn og unge få opplæring i hva som er smart og sunn mat, hvorfor, hvordan man lager den og hvordan man kan lære det bort til andre man kjenner – som matambassadør. 

Kurset holdes av profesjonelle kokker og det gis både teoretisk innføring og praktisk opplæring i sunn mat fra bunnen av. Her blir det anledning til å utfolde seg kreativt på kjøkkenet med mange retter å lage og smake. Kurset har også fokus på å redusere matsvinn. Unge Kokker har også kurs som fokuserer på bålmat som holdes ute i naturen.

Unge Kokker forholder seg til enhver tid gjeldende regler i forbindelse med arrangementer og Covid-19. I begynnelsen av kurset vil kursleder gå gjennom regler og gjennom kurset sørge for at de overholdes. Det skal være trygt for alle å delta på kursene våre. 

4H klubber som ønsker kurs, sørger for egnet kurssted (skolekjøkken, klubblokalets kjøkken eller ute) og tar hånd om påmelding internt. Unge Kokker stiller med egen kokk, kursmateriell og råvarer. Hvert kurs bør ha 12-14 deltakere. 

Smart Mat Rogaland 2020 er støttet i sin helhet av Gjensidigestiftelsen. 

Har du spørsmål angående kurset så ta gjerne kontakt med Unge Kokker: 

Jorun Utne, Prosjektleder Unge Kokker

Tlf. 97 00 63 03

I: www.ungekokker.no