Hva er styrevervkurs?

Styrevervkurs er kurs i de ulike rollene i et styre og hvordan oppgavene utføres, spesielt i 4H. Kurset er for de som er valgt inn som representanter i styret i 4H-klubbene sine. I tillegg tilbyr vi også et kurs i friluftshelt. Dette kurset er for de som allerede kjenner til vervet sitt, eller bare vil være med på moroa i 4H. Sammen med andre tillitsvalgte i 4H-klubbene i fylket vil dere få en opplæring i vervet deres og tilegne dere en kunnskap som ikke bare er nyttig i 4H, men også i andre sammenhenger. Instruktørene har planlagt en helg med mye læring, lek og moro, så her er det bare å melde seg på! Lyngblomsten 4H stiller med kiosk på kveldene.

Prisen for kurset er kr 700. Faktura blir sendt til klubben i etterkant av kurshelgen.

 

Hva handler de ulike kursene om?


Leder/nestleder:
På dette kurset får du lære om blant annet hvordan du som leder i 4H-klubben skal lede møtene, arbeidsfordeling i styret, møteskikker, høstfestforberedelser og å lede årsmøtet.

 

Sekretær:
På sekretærkurset skal du blant annet lære hvordan du lager en innkalling og hvordan du skriver et referat. Du får også lære hvordan du fører oppmøtelister, hva årsmeldingen skal inneholde, samarbeide med klubbrådgiver og hvordan du forholder deg til media og presse.

 

Kasserer:
Som kasserer i 4H-klubben må du vite litt om regnskap, budsjett, loddsalg og om revisor. Dette og mye annet får du lære på kassererkurset.

 

Styremedlem:
Som styremedlem er du et viktig medlem av styret i 4H-klubben din. På styremedlemskurset får du vite hva som er styrets oppgaver, arbeidsfordelingen i styret, ulike aktiviteter på møter og det å være «vikar» hvis en av de andre i styret ikke kan være på et 4H-møte i klubben din.


Friluftsliv
For dere som har vært på mange kurs tidligere eller ikke har verv, men har lyst til å være med på kurs. Liker du å være ute? Har du lyst til å lære nye ideer til aktivitet i klubben din? Bli med på dette kurset da vel! 

 

ÅLVÅGS-middag. ÅLVÅGS = Å Lære Ved Å Gjøre Sammen
Lørdags kveld blir alle deltakerne delt inn i grupper. Hver gruppe skal bruke det de har lært så langt på kursene til å gjøre klar middagen.  Eksempel er å sette oppgaver er å sette opp budjett og søknad, slik at de får en praktisk tilnærming til det de har lært. Teamet i år er: Pensjonistkveld. Finn frem klær/kostymer og gjør deg klar til en artig middag. Dette blir en kveld med god mat og mye gøy!

 

Pakkeliste:

  • Noe å skrive på og med
  • Sovepose, liggeunderlag, pute og toalettsaker
  • Klær til å være inne og ute i
  • Kostyme til ÅLVÅGS-middagen. Tema: Pensjonistkveld
  • Tøfler/ ullsokker om du har
  • Leder/nestleder: Ta med Året rundt om du har
  • Kasserer: Ta med PC/nettbrett og kasseboka om du har
  • Sekretær: Ta med PC/nettbrett og møteboka om du har
    Her kan du laste ned bøkene: https://4h.no/ressurssider/moteboka-kassaboka-og-aret-rundt/

Foreløppig plan og pakkeliste for friluftsliv ligger i eget dokument til høyre på siden.