Finn frem til digitale prosjekter

Vi håper at så mange som mulig av dere har tatt en titt innom nettsidene våre for å gjøre dere kjent med de nye, digitale 4H-prosjektene som ble lansert i februar. På www.4h.no/4h-prosjekter finner man alt man trenger for å starte et digitalt prosjekt:
 

 • Prosjektplattformen: Her kan man starte et digitalt 4H-prosjekt, men husk å logge inn på 4h.no først!
 • Oppdragsbanken: Her finner man forslag til aktiviteter man kan gjennomføre i forbindelse med 4H-prosjekter. NB! Husk at prosjekter og oppdrag ikke er det samme!
 • Informasjonssider: Her har vi samlet alt man trenger å vite før man starter et digitalt 4H-prosjekt, med både nyttige steg-for-steg-veiledninger og opplæringsvideoer.
   

Nye opplæringsvideoer

Vi har ferdigstilt syv opplæringsvideoer som forklarer hvordan digitale 4H-prosjekter fungerer. Disse tar blant annet for seg hva man bør tenke på før man oppretter et digitalt 4H-prosjekt, forskjellen på prosjekter og oppdrag, hvordan oppdragsbanken fungerer, forskjellen på gruppeprosjekt og fellesprosjekt, samt hvordan man lager en plan for prosjektet. For de av dere som ikke har begynt med digitale prosjekter enda, anbefaler vi på det sterkeste at dere ser disse videoene før dere starter et digitalt prosjekt. Vi anbefaler også at dere ser opplæringsvideoene i riktig rekkefølge.

Serien vil oppdateres mer utover året, men det du finner der nå er alt du trenger for å komme i gang. Dere finner videoene både på informasjonssidene om digitale 4H-prosjekter, og i en egen spilleliste på 4H Norge sin Youtube-kanal.
 

Ti steg for et godkjent 4H-prosjekt

Fortsatt usikker på hvordan du skal gå frem med digitale prosjekter? Her er ti enkle steg for et godkjent 4H-prosjekt:

 1. Bestem deg for om du vil jobbe alene, med en gruppe, eller med hele klubben.
 2. Bestem deg for hvilket tema du vil ha 4H-prosjekt om.
 3. Logg deg inn på 4h.no.
 4. Opprett et 4H-prosjekt inne på prosjektplattformen.
 5. Velg inntil 15 oppdrag som passer til temaet for prosjektet ditt. Oppdragene kan velges fra oppdragsbanken, eller du kan lage egne oppdrag i planen for prosjektet.
 6. Få planen din godkjent av klubbrådgiver.
 7. Gjennomfør oppdragene.
 8. Legg inn tekst, bilder, filmer, o.l. fra det du gjør inne på prosjektplattformen.
 9. Ha utstilling på høstfesten.
 10. Få merke for godkjent prosjekt og vær stolt av deg selv!

 

Spørsmål eller tilbakemeldinger?

Hvis dere støter på problemer underveis, ta kontakt med 4H i fylket, så hjelper de dere med å komme i mål med prosjektene. Masse lykke til!