Du er invitert til å feire den globale 4H-dagen 1. november. Og hva er vel bedre enn å feire med å ta en tur ut i naturen og kose seg med internasjonal turmat rundt bålet? Du utfordres herved til å lage arepas! Arepas er små flate brød laget av maismel – sprø utenpå og myke inni. Disse brødene kommer fra Sør-Amerika, er enkle å lage og du kan fylle de med akkurat hva du vil. Men vi har også andre forslag til spennende turmat, se oppskrifter her: 

(Alle oppskriftene er hentet fra turmat.no)

Lære ved å gjøre i hele verden

I noen land samarbeider 4H med skolene, i noen land er det mest aktivitet på 4H-gårdene og i noen land er 4H-erne unge voksne. I Tanzania 4H er skoleklubber vanlig og jentene på bildet hadde økologisk gjødsel som sitt prosjekt nå i 2023. Felles for alle 4H organisasjonene er at medlemmene skal lære ved å gjøre. I tillegg kan alle 4H-ere, uansett hvilket land de bor i, velge mellom en rekke ulike 4H-prosjekter og få erfaring med demokratiske prosesser.

100 år gammel ungdomsaktivitet

4H-programmet er mer enn 100 år gammelt, og startet med landbruksklubber i USA. 4H er fortsatt lærerikt og morsomt og med mange muligheter. Gjennom tiden i 4H kan man utvikle både praktiske kunnskaper, demokratisk erfaring og lederegenskaper.

 

Solidaritetsfondet

4H Norge har et Solidaritetsfond som gjør at vi kan gi midler til 4H prosjekter i utviklingsland. Loddene medlemmene våre selger går til Solidaritetsfondet.