Torsdag 5.desember var Kronprins Haakon på besøk hos frivillige organisasjoner og lag i Agder, i forbindelse med frivillighetens dag. Da var han selvfølgelig innom 4H-gården Søstrene Kjevik og møtte flere 4H-ere som kunne fortelle om sine erfaringer og opplevelser med 4H. 

Da Kronprinsen først kom, møtte han først barnehagebarna som veivet med det norske flagget.  Selvfølgelig var både ordfører i Arendal, Robert Nordli og styreleder i 4H Norge, Siri Myhre til stede og hilste på kronprinsen.

Kronprins Haakon ble også ledet rund på gården for å se. På turen gikk han bland annet inn i stallen der han fikk møte hester, lamaer og 2 stolte plakettmottakere i 4H, Elisabeth Ledaal og Caroline Berlin. Elisabeth og Caroline fortalte masse om hva de hadde gjort i 4H, og hvordan det har vært å være en del av organisasjonen. De snakket også mye om hvor gøy det har vært å være med i 4H og litt om de beste leirene og kursene de har deltatt på. 

Etter en tur i grisefjøset, gikk turen ut, og det ble servert spesialpølser, som selvsagt ble grillet i bålpanne, slik vi gjør det i 4H. Ute snakket han mye med 4H-ere og viste stor interesse for hva de hadde å si. Leir og prosjekter var 2 store temaer her, og 4H-erne kunne fortelle om sine beste minner fra leir og sine gøyeste prosjekter i 4H.

Besøket ble avsluttet inne i gårdsbutikken. Der fikk Kronprins Haakon møte Siw-Anita og Mathea i bunader som hadde stilt ut sitt 4H-prosjekt for 2019; Form, Farge og Redesign. De overrakte også en gave til Kronprinsen, en grønn og en sort 4H-genser.

Før turen gikk inn til gårdsbutikken, utfordret Caroline Berlin Kronprins Haakon til å spille inn en liten video-hilsen til 4H Agder ved bålet: «Så klart kan jeg det» var svaret fra kronprinsen.
På sparket leverte kronprinsen en halvt-minutts lang hilsen til organisasjonen der han trakk frem både det med prosjekter og leir. Etter videoen spurte hun også om en selfie.

Tekst og bilde: Caroline Berlin